Sociedad

D'espai de racons a oficina

Revolta de les famílies d'una escola de Cerdanyola contra la decisió d'Educació d'ubicar dins del centre les oficines dels serveis territorials del Vallès Occidental. Diuen els afectats que se senten com els llogaters d'un pis als quals el propietari fa la vida impossible perquè marxin

La protesta de l’associació de famílies de l’escola Les Fontetes, a Cerdanyola / Cedida

Cerdanyola del Vallès

L’associació de famílies de l’escola Les Fontetes, a Cerdanyola es manifesta cada tarda a les portes del centre per protestar contra la decisió del departament d’Educació que vol ubicar a un espai que actualment utilitzaven els alumnes d’infantil els treballadors dels serveis educatius. Diuen les famílies que plou sobre mullat perquè el passat mes de gener Educació va intentar que l'escola no incorporés nous alumnes a p3 i perquè no ha plantejat cap alternativa per revitalitzar un centre que ha esdevingut “un ghetto”. Diu la presidenta de l’associació de famílies, Katjuscia Mattu que no s'oposen a que els serveis territorials s'ubiquin al centre però si a la manera com han començat a fer-ho; desmuntant aules que utilitzaven els alumnes d'infantil.

Des dels serveis territorials diuen que encara no s’està fent cap gran obra, sinó només petites adaptacions i que ubicar al centre els logopedes, psicòlegs i altres especialistes que treballen en aquesta unitat beneficiarà als alumnes del centre i als de tot el municipi.

Preocupats pel futur del centre

L’associació de famílies no qüestiona la feina que fan aquests professionals ni el benefici que pot suposar per als alumnes que estiguin en el mateix edifici que l’escola però si la manca d’acord previ per fer aquets pas. “No sabem si estan buscant tancar l’escola. Potser no, però es comporten com si l’edifici fos un local buit o com si tinguessin clar que d’aquí a poc ja no serà escola i es podrà fer servir per altres coses”. Ahir a la tarda es van reunir les parts en el marc d’una comissió creada per mirar de garantir el futur d’una escola que té molt baixa demanda inicial, que recull molta matrícula viva i que escolaritza molts alumnes vulnerables. Les autoritats demanen a les famílies que abans de dilluns els plantegin una ubicació alternativa per ubicar les oficines de serveis territorials. Des de l’AFA responen que ja havien plantejat alternatives, que les han rebutjat totes i que en tres dies es impossible pensar altra solució.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00