Sociedad

La població de milans a Menorca puja fins a les 50 parelles gràcies a un punt d'alimentació a l'Albufera

Aquesta acció, prevista en el Pla de recuperació de l'espècie, allunya els exemplars de possibles esquers enverinats

Milans al punt d'alimentació / CAIB

Mahón

La població de milana (Milvus milvus) a Menorca s’ha incrementat fins a les 50 parelles gràcies a la instal·lació d’un punt d’alimentació al Parc Natural de s’Albufera des Grau. Cal recordar que l’espècie està catalogada com en perill d’extinció i que des del Servei de protecció d’espècies de la Conselleria de Medi Ambient i Territori es va posar en marxa, el 2007, el pla de recuperació de la milana.

Així, des de 2013, està en funcionament aquesta infraestructura, que té com a objectiu reduir la visita de les aus a l’abocador de Es Milà i minimitzar d’aquesta forma l’efecte dels esquers enverinats. El personal de l’espai natural protegit és l’encarregat de proporcionar aliment dues vegades per setmana, així com de fer-ne un seguiment visual i per fototrampeig.

Aquest seguiment ha permès ratificar que més d’una trentena de milanes l’utilitzen periòdicament, així com també ho fan algunes miloques i corbs. Quan es va posar en marxa aquesta acció, les parelles de Milvus milvusno arribaven a la vintena. El creixement exponencial durant aquests darrers anys demostra, tal com assenyala el personal tècnic del parc, que l’aplicació d’aquesta mesura dona bons resultats en la conservació de l’espècie al Parc Natural de s’Albufera des Grau.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00