Sociedad

La gerència de l'Hospital ofereix a Fernández-Cid seguir al càrrec a canvi de remodelar tot el servei de UCI

Quedaria sota la supervisió de la directora mèdica, Tamara Contreras

Romà Julià en una imatge d'arxiu / Cadena SER

Mahón

El gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Romà Julià, ha mantingut aquest dilluns una reunió amb el doctor Ramón Fernández-Cid en relació a la proposta de cessament de la direcció del Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Mateu Orfila. En aquesta trobada, Julià li ha traslladat una proposta d’acord en relació a la seva continuïtat com a cap del servei que passa per introduir un nou model de tipus organitzatiu/assistencial i de gestió dels pacients crítics en base a criteris clínics objectius fixats per la pròpia Sociedad Española de Medicina Intensiva, sota la supervisió de la directora mèdica de l’Hospital, Tamara Contreras.

La reunió convocada per la gerència s’ha produït amb la voluntat de tractar a través del diàleg i pels canals interns habituals que pertoquen en una organització com és l’Hospital Mateu Orfila, i sempre des de l’àmbit tècnic, la situació que s’ha generat arran de la proposta de cessament del doctor Fernández-Cid com a cap de l’UCI.

Julià recorda que en cap cas s’ha qüestionat la vàlua professional del doctor Ramón Fernández-Cid ni l’excel·lent feina que està fent tot l’equip professional de l’UCI, tant metges com personal d’infermeria i auxiliars. “Des del moment que vaig acceptar el càrrec de la direcció de l’Àrea de Salut de Menorca –explica– el meu propòsit era aportar el meu bagatge professional per introduir els canvis a l’organització que, des del punt de vista tècnic, considerés oportuns pensant en procurar la millor assistència als pacients. El canvi de model de la nostra UCI respon a aquest objectiu”.

Julià considera del tot lícites les opinions i manifestacions que es puguin produir en torn a una decisió presa per la direcció, però lamenta que s’hagi dut al terreny de la desqualificació, l’insult i l’atac personal, una situació que en cap cas es pot permetre.

Aquest dimarts, el gerent Romà Julià i el doctor Fernández-Cid tornaran a mantenir una reunió per tractar les possibles solucions a un problema que, lamentablement, està afectant la imatge de l’Àrea de Salut de Menorca.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00