Sociedad
Coronavirus Covid-19

10è aniversari marcat per la Covid-19

Fa 10 anys que la UNESCO va declarar els castells patrimoni immaterial de la humanitat. Una efemèride que se celebrar amb un perfil molt baix donada la crisi sanitària actual. En parlem amb tres veus pròpies del fet casteller que reflexionen i proposen possibles escenaris perquè Covid-19 i castells puguin compartir plaça

Tarragona

Hem volgut recordar la efemèride amb Inés Solé, vicepresidenta de la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya i castellera dels Xiquets de Tarragona , Marc Ayala, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Valls i Jordi Beltran Gestor Cultural i autor de la ‘Breu Història dels Castells i la Muixeranga’.

Amb ells hem constatat que la proclamació de la Unesco va ser un xut d’autoestima pels castellers i a data d’avui s’ha passat de les 56 colles existents el 2010 a 102 colles aquest 2020.

La crisi sanitària ha comportat la pràctica desaparició del fet casteller. I en aquesta direcció apunta Jordi Beltran que caldria abocar esforços per trobar la manera de que es puguin fer castells tot i les circumstàncies actuals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00