Jueves, 03 de Diciembre de 2020

Otras localidades

EGM EGM La SER lidera 2020 con su mejor resultado en tres años
Coronavirus Covid-19

10è aniversari marcat per la Covid-19

Fa 10 anys que la UNESCO va declarar els castells patrimoni immaterial de la humanitat. Una efemèride que se celebrar amb un perfil molt baix donada la crisi sanitària actual. En parlem amb tres veus pròpies del fet casteller que reflexionen i proposen possibles escenaris perquè Covid-19 i castells puguin compartir plaça

Hem volgut recordar la efemèride amb Inés Solé, vicepresidenta de la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya i castellera dels Xiquets de Tarragona , Marc Ayala, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Valls i Jordi Beltran Gestor Cultural i autor de la ‘Breu Història dels Castells i la Muixeranga’.

Amb ells hem constatat que la proclamació de la Unesco va ser un xut d’autoestima pels castellers i a data d’avui s’ha passat de les 56 colles existents el 2010 a 102 colles aquest 2020.

La crisi sanitària ha comportat la pràctica desaparició del fet casteller. I en aquesta direcció apunta Jordi Beltran que caldria abocar esforços per trobar la manera de que es puguin fer castells tot i les circumstàncies actuals.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?