Sociedad

Les noves estacions de FGC canviaran les validadores per sistemes contact less o de reconeixement biomètric

Amb la digitalització de l'empresa, Ferrocarrils oferirà informació sobre l'ocupació dels aparcaments i vol reduir al màxim les incidències en vies i trens

Maquines validadores a una estació dels FGC / ACN

Barcelona

Ferrocarrils de la Generalitat treballa perquè les futures estacions de la Línia 8 siguin espais sense barreres, on la validació del bitllet es faci amb sistemes sense contacte o d’identificació biomètrica. Aquest és un dels punts de l’Estratègia de Digitalització de l’empresa que han presentat aquest matí el president de FGC, Ricard Font, i el conseller de Territori, Damià Calvet. A curt termini, aquest pla permetrà que els viatgers sàpiguen si hi ha places lliures als aparcaments de les estacions o reservar un estacionament segur de bicicletes.

Ricard Font ha explicat que les futures estacions del perllongament de la L8 entre Plaça d’Espanya i Gràcia es convertiran en l’StationLab, una prova pilot del “viatge líquid”. La idea és que les estacions que s’han de construir a Urgell, Francesc Macià i Gràcia no tinguin validadores de barrera com les actuals, sinó que es pugui accedir a través de sistemes sense contacte o d’identificació biomètrica. El president de Ferrocarrils assegura que, en tots els països on s’estan dissenyant les estacions del futur, “aquesta és una de les opcions i no volem perdre l’oportunitat d’experimentar el pas sense barreres”.

Més enllà d’aquesta aposta per la innovació a mig termini, de manera immediata, la digitalització permetrà oferir als viatgers diferents serveis a les estacions. Per exemple, abans d’acabar l’any podran saber si tenen lloc als aparcaments de 19 estacions de les línies metropolitanes i, al 2021, podran reservar un plaça en un aparcament segur de bicicletes.

Ferrocarrils de la Generalitat també posarà sensors a vies i trens, de manera que podran substituir alguns elements abans que s’espatllin per l’ús i reduir així les incidències. Per exemple, es pot fer un seguiment de les vegades que s’obren i tanquen les portes i substituir a temps les peces necessàries abans que deixin de funcionar.

La digitalització afecta també a les estacions d’esquí que gestiona FGC. A partir de l’any que ve, els forfets es podran comprar on line i tindran preus dinàmics, és a dir, tarifes diferents en funció de l’ús o del dia i l’hora en què s’utilitzi.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00