Miércoles, 25 de Noviembre de 2020

Otras localidades

La Costa Brava, més protegida

El pla de protecció de la Costa Brava reduirà dos terços dels habitatges previstos

La Comissió d'Urbanisme ha d'aprovar el pla aquest dijous

Obres al puig Montcal, de Begur

Obres al puig Montcal, de Begur / Lydia Chaparro

La Generalitat reduirà més de dues terceres parts dels habitatges previstos en 17 municipis de la Costa Brava. És el que diu el pla director un cop resoltes les al·legacions que s’han presentat fins ara. Contempla esborrar del mapa més d’11.300 habitatges que es podrien arribar a construir, i reduir l’impacte d’unes altres 6.800 cases.

La Generalitat havia dit que prohibiria construir en 91 espais, però després del període d’al·legacions parla de 84 punts en els quals ja no s’hi podrà edificar més. Es desclassifiquen la major part dels terrenys amb un pendent de més del 40%. També es redueix la majoria dels habitatges que estan a menys de 200 metres d’un espai protegit, i de les cases que patirien en cas de macroincendi (perquè tenen més de 40 hectàrees de bosc al voltant).

A banda, augmenta de 50 a 56 els àmbits en què reduirà la seva edificació. En total, es reduiran més de dues terces parts dels habitatges potencials en 17 municipis de la Costa Brava. No hi són tots els municipis, perquè en va excloure cinc perquè tenen el seu planejament al dia.

Per contra, la proposta de la Generalitat és deixar 61 àmbits sense tocar. Un d'ells és el projecte per construir 33 habitatges al turó del Montcal, a Begur. La Generalitat admet que afecta un espai protegit, que té un gran pendent i que té risc d’incendi. Tot i això, diu que no pot fer res per aturar-lo perquè el propietari ja ha completat la tramitació i, de fet, ja han començat les obres d’urbanització.

Són alguns punts del pla que la Comissió d’Urbanisme es preveu que aprovi aquest dijous.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?