Viernes, 16 de Abril de 2021

Otras localidades

Es triplica el nombre de professors que es forma en competència digital

Abans de desembre es renovarà la xarxa wifi a 850 centres públics. I abans del març està previst que hi hagi banda ampla a tota la xarxa pública

Una professora durant una classe digital

Una professora durant una classe digital / Getty Images

Des de mitjans de juliol fins ara, gairebé 22.800 docents han participat en algun dels cursos online sobre competència digital que ofereix el departament d’Educació. Son el triple que en tot el curs 2018/19.

A l’oferta de cursos d’estiu, que el departament va fer de forma extraordinària entre el 15 de juliol i el 30 d’agost es van apuntar 8000 professors. I 14.795 més, segons dades oficials ho han fet des de setembre fins ara. Els primers cursos online eren molt bàsics: com organitzar una videoconferència amb tots els alumnes o com treballar amb documents compartits, però ara entre els prop de 600 mòduls formatius que s’ofereixen hi ha eines per invertir les classes (flipped classroom), gamificació o com organitzar en format digital tota l’assignatura de ciències. Els professors poden crear els seus propis itineraris, combinant diferents formacions que poden ser cursos massius online (MOOC’s), webinars o càpsules i certificar fins a tres graus diferents d’expertesa

Plans per millorar la infraestructura

Abans que acabi l’any, la Generalitat preveu renovar la xarxa wifi a més de 850 centres educatius públics, per tal que tingui prou capacitat com perquè tots els alumnes puguin treballar online. I arribar als 369 que encara faltaran en el primer trimestre de 2021. En paral·lel, es treballa també per garantir la connectivitat per cable. La previsió es que des d’ara i fins al març es millori l’ampla de fibra òptica a 600 escoles tot i que encara quedaran pendents 1.800 centres públics més.

El govern subratlla que s’està fent “en mesos” una inversió que abans de la pandèmia s’havia previst executar en un període de sis anys. I que comporta una millora de les eines de treball que podran utilitzar alumnes i professors però també una “modernització interna” del departament, que podrà fer un seguiment més acurat de l’evolució de cada alumne. La directora general d’innovació Mar Camacho diu que els ordinadors que ja s’han començat a repartir als alumnes a partir de tercer d’ESO, començant pels mes vulnerables, “no són només per salvar l’actual situació sinó per avançar en una modernització de sistemes que estava pendent”.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?