Sociedad
FRANÇA

França no aixecarà les restriccions a la mobilitat fins el 15 de desembre

Fins a meitat del mes que ve no podran entrar turistes francesos al Pas de la Casa

Un instant de la compareixença del copríncep francès, Emmanuel Macron. / TF1

Andorra la Vella

El president de la república francesa i copríncep, Emmanuel Macron, va explicar ahir el pla de desescalada de les restriccions que aplicarà a partir d’aquest dissabte, però que no contempla eliminar la restricció de moviments fins com a mínim la segona fase, prevista pel 15 de desembre sempre i quant l’evolució de la pandèmia segueixi estant sota control. Això vol dir que a la pràctica, no podran entrar turistes francesos al Pas de la Casa fins aquella data.

Sigui com sigui, quan s’aixequin aquests restriccions a la mobilitat entrarà en vigor de forma immediata un toc de queda entre les nou del vespre i les set del matí, excepte per les nits del 24 i del 31, quan es permetran tots els desplaçaments.

La tercera fase, la que ha de permetre tornar a la normalitat absoluta, està prevista pel 20 de gener, sempre que el nombre de nous contagis diaris estigui per sota dels 5.000. Aquí ja cauria també el toc de queda.

Macron també va explicar que es revisarà la situació de la pandèmia cada 15 dies i no descarta modificar alguna de les mesures abans d’hora, sigui per ampliar nous permisos o bé per tornar enrere

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00