Martes, 20 de Abril de 2021

Otras localidades

Menys grups però els mateixos alumnes

L'escola concertada perd una dotzena de grups a tot Catalunya aquest curs mentre l'escola pública es reforça amb 129 aules més concentrades sobretot a primer de l'ESO

Aquestes dades confirmen la tendència dels darrers cinc anys en què per cada grup que ha perdut la concertada, la pública ha obert 5 de nous

Taules i cadires d'una classe

Taules i cadires d'una classe / Iván Terrón - Europa Press - Archivo (EUROPA PRESS)

Tot i així el percentatge d’alumnes escolaritzats a centres concertats ha crescut lleugerament entre 2015 i el curs passat. Segons les dades estadístiques del departament d’Educació, el curs 2015/16 l’escola concertada comptava amb 13.375 aules d’infantil, primària, secundaria i educació especial i escolaritzava un total de 333.313 alumnes, el que suposava el 31’6% dels estudiants matriculats aquell curs en una d’aquestes etapes. El curs passat, 2019/20, la xifra de grups a la concertada havia baixat un mica, fins als 13.236 i també la dels nombre d’alumnes, que es va quedar en 330.016, el que suposa un 32’4% del total d’alumnes matriculats el curs passat. Això s’explica en part perquè a les aules concertades hi ha més alumnes -25 de mitjana- mentre que a l’escola pública la creació de nous grups -510 nous de 2015 a 2019) ha servit per baixar la mitjana d’ocupació de les aules de 26 a 24 alumnes per grup.

La creació aquest curs 2020/21 d’un centenar de grups extra, bàsicament a l’escola pública, obeeix a l’increment d’alumnes a l’ESO. Per això, des de la federació de pares de secundaria, FAPAES, el seu president Lluís Vila demana que aquests grups nous es consolidin a futur. “Demanem al departament que aquestes línies es converteixin en estructurals i que es mantinguin també quan baixi el nombre d’alumnes, per tal de baixar les ràtios”.

Aquest setembre globalment l’escola pública ha obert 129 aules: 119 grups extra a l’ESO i 21 grups nous a primària però ha tancat 11 aules d’infantil. Pel que fa a la concertada, ha perdut 32 aules de p3, i ha guanyat 11 i 9 a primària i secundaria respectivament.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?