Sociedad

Barcelona acollirà 50 persones migrades procedents de les Canàries

Hi ha acord entre la ciutat i el govern de l'Estat: Barcelona posarà els equipaments i l'executiu central pagarà les despeses

Les últimes setmanes han arribat més de 15.000 persones a Canàries

L'alcaldesa de Mogán, Onalia Bueno, davant immigrants al moll d'Arguineguín / Europa Press EUROPA PRESS

Barcelona

Acord important entre Barcelona i el Govern central. La ciutat acollirà 50 migrants que han arribat fa poc a les Canàries. L'ajuntament d'Ada Colau cedeix un equipament municipal per la primera acollida d'aquestes persones i l'Estat es farà càrrec de les despeses.

Aquestes persones aniran en primera instància a un equipament municipal d'acollida on es tindrà cura de les seves necessitats més immediates d'alimentació, hidratació i higiene. Posteriorment se'ls faran avaluacions sanitàries, psicològiques i es tractaran situacions extremes com violències o embarassos no controlats. És un acord que "garanteix la quota de solidaritat de Barcelona amb les Illes Canàries i amb aquestes persones", segons ha dit el primer tinent d'alcalde Jaume Collboni.

A Canàries han arribat més de 15.000 persones les últimes setmanes i al moll de la ciutat d'Arguineguín s'han vist fins a 2.000 immigrants dormint al terra del port.

Oriol Soler Pablo

Oriol Soler Pablo

Redactor de informativos en Ràdio Barcelona, especializado en medio ambiente, biodiversidad y emergencia...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00