Sábado, 23 de Enero de 2021

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Les primeres vacunes arriben a la demarcació de Tarragona

Les primeres vacunes contra el coronavirus arriben a la residencia La Merçè a la regió sanitària de Tarragona i i la Residència Natzaret a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.

Teresa Sòria en el moment de rebre la vacuna

Teresa Sòria en el moment de rebre la vacuna / Departament de Salut

Les primeres vacunes contra el coronavirus arriben a la residencia La Merçè a la regió sanitària de Tarragona i i la Residència Natzaret a la regió sanitària de les Terres de l’Ebre.

La primera resident i també habitant de la demarcació en rebre la vacuna és la Teresa Sòria, de 74 anys i pacient a la residència La Mercè .Forma part de la primera onada de vacunacions els destinataris de les quals són els professionals de centres mèdics i els usuaris. La Lourdes Julià és una auxiliar d'infermeria també de l a residència La Mercè i explica que va decidir vacunar-se per tallar d'arrel el perill.

Malgrat el retard fins demà dimarts de la nova onada de vacunes, el gerent del departament de Salut a Tarragona, Ramon Descarrega, preveu unes setmanes d'organització mil·limètrica: de moment la vacuna només s'administrarà en aquelles residències que no tinguin cap cas positiu

I a les Terres de l’Ebre...

Antonia Sedó i Rosa Pin han sigut les primeres ebrenques en ser vacunades contra la covid19. En el moment de la injecció L'Antonia, usuària de 93 anys va rebre l’aplaudiment dels professionals de la residència Natzaret. En canvi la rosa és la psicòloga del centre i per tant la primera treballadora en ser vacunada.

La gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, feia una crida a la població per posar-se la vacuna per poder assolir la immunitat col·lectiva:

Un missatge en la línia del de Salut que insisteix en la importància de la vacunació: una immunitat entre un percentatge significatiu de la població permetria un alleugeriment de les restriccions. Avui NO hi haurà vacunacions, serà precisament un dia per planificar a quins centres es distribuirà a partir de dimarts

I pel que fa a les xifres...

El Camp de Tarragona enceta la setmana amb l'índex de transmissió 1 dècima per sobre de la mitjana catalana i amb una reducció continuada els darrers dies tot i que encara està per sobre d'1 i, per tant, els casos positius continuen en creixement. El risc de rebrot manté una tendència a l'alça, en sintonia amb el global català.

 

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?