Miércoles, 27 de Enero de 2021

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Les vacunes de la Covid ja són a Menorca

Aquest dimecres començarà la campanaya de vacunació a la residència geriàtrica del Consell a Maó

Les vacunes ja són a l'Hospital Mateu Orfila.

Les vacunes ja són a l'Hospital Mateu Orfila. / Quatre Vents

Aquest dimarts capvespre arribaven a Menorca les primeres 975 dosis de la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer per començar el procés de vacunació als col·lectius més vulnerables, com són els usuaris de les residències de gent gran i els professionals que hi treballen. La vacuna ha arribat a l'Aeroport de Menorca amb un avió de l'061 des de Palma i s'han traslladat a l'Hospital Mateu Orfila, on el cap del Servei de Farmàcia, el doctor Ignacio Blasco, s'ha encarregat de rebre les dosis i dipositar-les al ultracongelador que es ha subministrat des del Govern. Es tracta d'un model NU99578JE NuAire Blizzard que permet mantenir la vacuna a -86ºC i que compta amb un sistema de seguretat CO2. Aquest ultracongelador té una capacitat de 578 litres i pesa 300 kg.

Les vacunes arriben agrupades en vials, cadascun dels quals té cinc dosis. Es transporten en caixes refrigerades i tenen un període de descongelació d'aproximadament 6 hores.

L'Àrea de Salut de Menorca té tot el dispositiu preparat per iniciar aquest dimecres capvespre el procés de vacunació contra la Covid-19 als col·lectius més vulnerables, com són els usuaris de les residències de gent gran i els professionals que hi treballen.

Un total de dotze equip formats per infermeres i auxiliars d'infermeria d'Atenció Primària seran els encarregats d'administrar la vacuna al primer col·lectiu que rebrà les dosis. El pla de vacunació a Menorca preveu que, en una mateixa tarda, es vacunaran els 275 usuaris i la meitat dels 265 professionals que han signat l'autorització en set dels vuit centres geriàtrics de l'illa.

L'altra meitat dels treballadors dels geriàtrics que es vulguin vacunar ho faran dilluns dia 4. A la residència geriàtrica de Maó, la vacunació s'ha posposat per tenir un cas positiu actiu (un treballador) que fa que els residents del centre estiguin en aïllament com a mesura de prevenció.

Les primera dosis de la vacuna es subministrarà de manera simbòlica a la Residència de gent gran del Consell Insular de Menorca a Maó, a les 15.30h d'avui dimecres. Cada persona vacunada rebrà un justificant de vacunació en el qual constarà la dosi, data, lot i data de la 2a dosi -que s'administrarà en un període de diferència de 21 dies-, així com una referència al portal notificaRAM per declarar possibles efectes adversos.

El següent grup que es vacunarà a partir d'el dia 11 de gener són els sanitaris que el ministeri ha definit com de "primera línia" i que són els serveis d'atenció a pacients amb Covid-19. En el primer trimestre del l'any també es vacunaran la resta dels treballadors de les organitzacions sanitàries així com les persones grans dependents que no estiguin institucionalitzades, és a dir, que no siguin interns a un geriàtric.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?