Sociedad
Coronavirus Covid-19

Menorca bat el récord de contagis de Covid amb 48 nous positius en 24 hores

Tamara Contreras culpa a les reunions familiars d'aquest increment que deixa l'Illa en una situació "crítica"

El fet de tenir tants nous positius ha disparat el número de proves PCR que s'han hagut de fer a Menorca. / Quatre Vents.

Menorca ha batut el seu rècord de contagis amb 48 nous positius detectats en les últimes 24 hores. Els metges alerten que aquesta onada arriba fruit de les primeres trobades nadalencs per la qual cosa es tem que tot empitjori en els propers dies. 

Menorca té a hores d'ara 195 casos actius, la xifra més alta des que es va declarar la pandèmia. Dels 48 nous contagis, 46 estan sota seguiment de les unitats volants anti covid, una altra persona més ha ingressat directament a l'hospital Mateu Orfila elevant a dos els contagiats a la planta de Medicina Interna. A més hi ha tres persones a l'UCI de el mateix hospital. També cal comptabilitzar un nou professional sanitari malalt  a qui controla Salut Laboral.

Entre els nous casos hi ha diferents brots d'àmbit familiar. Des de l'Àrea de Salut destaquen que d'un cas positiu s'ha generat un brot que ja suma 21 contagis de contactes estrets.

Per a la directora mèdica de l'Mateu Orfila, Tamara Contreras, la situació és "crítica" i amenaça a col·lapsar el sistema sanitari a Menorca, situació que viuen de molt a prop a les altres illes. Contreras afegeix que només a Llevant i per contactes estrets avui es fan 250 PCR que s'han de sumar als de la resta d'illa. això suposa una feina enorme per a unes UVAC que no han pogut parar en tot l'any, però també per a gent de laboratoris i d'altres especialitats

Per tot això, Tamara Contreras demana extremar les precaucions de cara al dia de Reis.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00