Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Actualidad
Coronavirus Covid-19

Jorge Rodríguez demana que "tornem a tindre por de contagiar-nos"

Jorge Rodríguez i Aina Benavent, primers edils d'Ontinyent i Quatretonda, han valorat la situació actual de confinament perimetral

Foto d'arxiu d'un control policial / Policia Local Ontinyent

Ontinyent

EL passat dimarts Ximo Puig va prendre decisions respecte a la covid-19, i ho va fer en una roda de premsa on va anunciar el confinament perimetral de 29 municipis, entre elles les valldalbaidines Benigànim, Quatretonda i la capital, Ontinyent. El confinament perimetral s’allargarà, com a mínim, fins al dijous 21 de gener.

L’hosteleria és la gran colpejada en aquest nou confinament perimetral, els bars i restaurants deuran romandre tancats durant tot el dia des de hui mateix i fins al citat dia 21, podran mantenir la seua activitat aquells que facen menjar per emportar o a domicili, que se’ls permetrà fer-ho fins a les 10 de la nit.

Els esprots també es veuen afectats i és que totes les instal·lacions esportives municipals així com els parcs i jardins s’han vist tancats. També s’han tancat tots els centres cívics, les cases de cultura i espais joves.

Respecte al comerç s’ha reduït a un 30% l’aforament als comerços, al 50% en els establiments essencials. Evidentment han quedat suspesos tots els actes i esdeveniments de concurrència pública, socioculturals, esportius i lúdics.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, deia el següent a les seues xarxes socials: “Tota restricció de la mobilitat és un retall de llibertats individuals i per això sempre és l'última mesura que es vol prendre. Però les xifres tan negatives que deixa el Nadal i el Cap d'Any ens indiquen que l'alternativa, no fer res, costa vides i molt de sofriment. La Conselleria de Sanitat ha determinat el confinament perimetral de la nostra ciutat per tractar de detindre la pandèmia i el tancament de l'hostaleria i tota activitat esportiva i cultural de concurrència pública. Però tot açò no servirà de res si no actuem amb responsabilitat. Ho deia ahir mateix: fem com si no havera vacuna, recuperem la por a infectar-se i a no eixir de casa si no és indispensable. Els nostres sanitaris estan deixant-se la pell per tots nosaltres. No els fallem. Ja ho hem fet en altres ocasions i hem aconseguit reduir al mínim la presència del virus. Només juntes i junts vencerem el coronavirus”.

El comunicat de premsa de Jorge Rodríguez respecte al tancament perimetral d'Ontinyent

04:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1610034351342/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Altre dels municipis tancats és el de Quatretonda, amb 75 casos confirmants, 35 d’ells en la residència, la seua alcaldessa Aina Benavent, ens deia el següent, respecte a les mesures en Quatretonda i també respecte a la solució diu que "acceptem el confinament i veiem oportú que es tracte de frenar l'increment", però matisa que "pense que hauria de fer-se a tot el país".

Aina Benavent, alcaldessa de Benigànim, parla sobre el confinament perimetral

01:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1610034344603/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00