Soroll Camp de TarragonaSoroll Camp de Tarragona
Ocio y cultura
Pandemia

Més malalts crítics de Covid-19 que a la segona onada

Les xifres a les UCI del Camp de Tarragona ja estan per sobre de l'onada de contagis de la passada tardor. Salut preveu enllestir les vacunacions a les residències abans d'un mes i que els hospitals arribin a la màxima pressió a Tarragona abans del que preveu la Generalitat per al conjunt de Catalunya.

Unes 6.000 persones ja han rebut la vacuna contra la Covid-19 al Camp de Tarragona. / ACN

Camp de Tarragona

El Departament de Salut preveu enllestir la vacunació a professionals i usuaris de residències del Camp de Tarragona abans d'un mes. De moment a la regió hi ha 6.000 persones que han rebut la primera dosi de la vacuna de Pfizer, que en necessita dues. Avui, Salut ha reprès les vacunacions entre el personal mèdic "que està a primera línia". Unes vacunacions que van haver d'aturar-se dilluns passat per la manca de subministrament de dosis a causa del temporal Filomena. En declaracions a Ràdio Reus i SER Tarragona, el gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, diu que aconseguir la vacunació completa a les residències ha de permetre un alleujament de la pressió assistencial.

Ara mateix, els hospitals Sant Joan de Reus, Santa Tecla i Joan XXIII de Tarragona hi ha més pacients de Covid-19 que per altres causes. Són 43 persones exactament, i n'hi ha uns 280 ingressats a planta. De fet, avui s'ha superat el pic de malalts de coronavirus que hi va haver a les UCI de Reus i Tarragona durant la segona onada, que va ser de 41. Des de l'inici de la tercera onada, el Camp de Tarragona ha mantingut els principals indicadors epidemiològics per sobre de la mitjana catalana. Per aquesta raó, pels efectes de les interaccions socials de Nadal i cap d'any, i també pel relaxament en què, segons Descarrega, pot haver caigut part de la població arran de l'inici de la vacunació, Salut preveu que la màxima pressió assistencial arribi al Camp de Tarragona abans que conjunt del país, si l'evolució de la pandèmia continua com les darreres setmanes.

De fet, Descarrega alerta que els hospitals de la demarcació estan a un pas de la situació de col·lapse i diu que "ens hem de preparar" per situacions semblants a la de l'hospital d'Igualada, que ha suspès tota l'activitat no relacionada amb el coronavirus. D'altra banda, tot i que Salut encara no ha confirmat cap cas de la soca britànica al Camp de Tarragona, Descarrega no descarta que estigui ja circulant. Tot i que per primer cop en setmanes la regió sanitària del Camp de Tarragona s'ha col·locat per sota de la mitjana catalana pel que fa als principals indicadors epidemiològics, Descarrega subratlla que les dades són "molt altes" i insisteix a recomanar a la població que de cap manera abaixi la guàrdia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00