Sociedad

Consell i ajuntaments pacten la suspensió de tots els actes de Sant Antoni

L'acte institucional programat al Teatre de Born es podrà seguir només via streaming

Imatge d'arxiu / Cadena SER

Mahón

Consell i ajuntaments han pactat de forma unànime la cancel·lació de tots els actes de la festivitat de Sant Antoni.

La presidenta del Consell, Susana Mora, es reunia aquest dimarts capvespre amb tots els alcaldes de l'illa per tractar la situació sanitària i la idoneïtat d’anul·lar totes les celebracions programades.

Tant Mora com els batles han apel·lat a la necessitat de continuar sumant esforços per intentar doblegar la corba i evitar un creixement encara més exponencial dels contagis.

En aquesta línia, la presidenta del Consell ha anunciat que aquest dimecres es reunirà amb la consellera de Salut i Consum de la Generalitat, Patricia Gómez, i amb els alcaldes per tractar la situació sanitària de l'illa. De fet, està prevista una compareixença conjunta a les 11.30h del matí i de la que estarem pendents.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Ciutadella ha informat que l'acte institucional programat al Teatre de Born per a aquest dissabte a les 18.30 hores es durà a terme de forma online i sense públic presencial. La conferència a càrrec del catedràtic Guillem López Casasanovas, sota el títol 'Economia, patrimoni natural i cultura: el valor de la identitat de Menorca', podrà seguir-se a través del canal Youtube de l'Ajuntament.

A més, el consistori ciutadellenc ha anunciat també la cancel·lació del mercat de garballons, i la reducció al mínim de la presència institucional als actes religiosos.

Per altra banda, pel que fa als actes organitzats per l’església, la Missa de Sant Antonia, a la Catedral veurà reduït el seu aforament a només 170 persones, les tres voltes que es fan a l’interior del temple es veuran reduïdes a un petit acte simbòlic, i també es cancel·larà la processó dels tres tocs, que enguany es faran davant mateix de la porta de la Catedral i no davant de les antigues murades.

No obstant açò, amb la col·laboració i l'impuls de l'Associació de familiars i residents del geriàtric municipal de Ciutadella, s'ha decidit mantenir la tradicional rifa del porc, els beneficis de la qual aniran destinats a la realització d’activitats per als residents i teràpies no farmacològiques.

Altres municipis, com Es Castell, mantenen les activitats de la Biblioteca Pública i del Casal de Joves, que es duran a terme seguint les restriccions d'aforament vigents i complint totes les mesures de prevenció, però cancel·la la tradicional ruta culinària i el mercat, així com les beneïdes, l'actuació de la Colla de Geganters i Grallers des Castell i les partides d'escacs. També queda suspesa la ruta literària Àngel Ruiz i Pablo i l'exposició de pintura dels alumnes de l'escola municipal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00