Deportes

Dídac Lee, sobre el BarçaGate: "La gent barreja moltes coses, però jo tenia la consciència tranquil·la"

L'exdirectiu del Barça parla obertament dels darrers mesos a la junta directiva i aprofundeix en el potencial de Barça Studios, la plataforma audiovisual del club que també analitzem amb Manel Arroyo (Dorna) i Toni Esteve (Lavinia)

La Llotja del 'Què t'hi Jugues' (Programa nº28)

La Llotja del 'Què t'hi Jugues' (Programa nº28)

50:45

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1611251418387/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

En el capítol 28 de 'La Llotja del Què t'hi Jugues' entrevistem Dídac Lee, exdirectiu del Barça amb Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu. El primer directiu que ha viscut tot el mandat que passa pels micròfons del podcast.

Amb ell aprofundim en l'àrea digital del club i, sobretot, en el potencial de Barça Studios, la plataforma de continguts audiovisuals de l'entitat blaugrana. A banda d'això, Lee admet sentir-se tranquil, dos mesos després d'haver deixat la directiva barcelonista: "Hi ha moments molt bons i moments molt dolents. Sempre et passa pel cap deixar-ho, és humà, però si et consideres un privilegiat tot compensa".

Un d'aquests moments dolents és el BarçaGate, revelat per SER Catalunya. A Dídac Lee, una part de l'opinió pública el va assenyalar per ser el responsable precisament de l'àrea digital, però l'exdirectiu reitera que ell no va tenir res a veure amb tota aquella campanya. "En molts moments es relacionen coses que no tenen relació directa, encara que sembli que és el mateix. Jo estava molt tranquil i sé què he fet i què no he fet", expressa l'empresari.

"Després d'uns anys t'acostumes a que a la mínima et relacionin amb coses amb les quals no tens res a veure", insisteix. "Jo m'he de creure el que m'explica el president, no tinc una altra font d'informació". Però a Dídac Lee li va afectar aquesta pressió? "Sobta fins a cert punt. La gent barreja moltes coses, però jo tenia la consciència molt tranquil·la".

Barça Studios

Barça Studios és la plataforma audiovisual engegada pel Barça el setembre el 2019, amb l'objectiu de tenir una nova font d'ingressos fent arribar al món continguts exclusius del club barcelonista. "Els continguts digitals no tenen límits. La millor manera d'arribar als 400 milions de seguidors clarament és a través del què pugui produir Barça Studios", diu Lee.

De fet, aprofitant la presència de l'exdirectiu, analitzem la nova era del contingut audiovisual amb dos experts de primer nivell: Manel Arroyo, exvicepresident del Barça i un dels màxims responsables de Dorna Sports, empresa que explota els drets del Mundial de MotoGP; i Toni Esteve, president del Grup Lavinia, una productora barcelonina.

Aquest actiu forma part, juntament amb Barça Licensing & Merchandising, Barça Innovation Hub i les Barça Academies, del projecte conegut com Barça Corporate, que el club pretén compartir en un 49% amb una empresa externa especialista que l'ajudi a explotar-lo. La directiva sortint va deixar algun acord tancat? "És un projecte que jo no liderava, va ser idea de l'Oriol Tomàs. Em consta que hi havia molts interessats, però dependrà del proper president".

Els E-Sports, a punt

Un altre projecte iniciat durant els darrers anys és l'aposta pels E-Sports. Equips del Barça han disputat competicions dels vídeojocs Rocket League i E-Football Pro, però ara la idea és fer un pas endavant. De fet, Dídac Lee admet que el club té lligat un acord amb l'empresa més gran del món en E-Sports [Tencent, desenvolupadora del joc d'estratègia League of Legends], sense voler-ne pronunciar el nom: "No s'ha pogut anunciar perquè s'han de resoldre una sèrie de punts amb els actuals patrocinadors, però està molt ben encarrilat. Espero que es pugui anunciar durant les properes setmanes".

"El Barça tindrà el millor acord possible amb el millor soci possible del mercat. El mercat més gran del mon és la Xina i aquesta empresa és la més important del món en E-Sports". Dídac Lee, tot i la insistència, es reprimeix i no n'acaba dient el nom: És l'empresa que produeix el vídeojoc League of Legends? "Quina hora és? (i riu). No ho sé, League of què? No sé què és, ja ho veurem".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00