Domingo, 28 de Febrero de 2021

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Mà dura contra el Classix

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha signat avui un decret per mantenir precintada la discoteca Classix que dissabte va ser desallotjada per la Guàrdia Urbana per quart cop per incomplir les mesures anti-COVID. Poden rebre fins a 700.000 euros en sancions a més d'una possible pena de presó per un delicte de desobediència continuada.

Carles Pellicer davant de Classix

Carles Pellicer davant de Classix / ACN

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha signat avui un decret per mantenir precintada la discoteca Classix que dissabte va ser desallotjada per la Guàrdia Urbana per quart cop per incomplir les mesures anti-COVID. En aquest local s'hi han celebrat festes de forma reiterada durant els darrers mesos sense complir les mesures sanitàries, la darrera, dissabte amb una vintena de persones que fumaven i bevien a l'interior. De fet, en una d'aquestes ocasions, es van trobar unes 200 persones dins del local, superant l'aforament permès, la majoria de les quals sense mascareta i ballant a la pista de ball, una de les prohibicions explícites del PROCICAT per aquest tipus dels locals.

El local Classix aquest dilluns al matí, precintat per la Guàrdia Urbana. / Joel Reche

Avui, el govern municipal ha dit prou. En aquest sentit, aquest matí, Pellicer ha signat un decret per iniciar urgentment un expedient sancionador contra l'empresa que gestiona el local d'oci, però també per mantenir el precinte de l'espai fins que comenci aquest procés administratiu.

Ara, poden rebre una multa de fins a 700.000 euros i fins i tot alguna pena de presó pels responsables del local. D'una banda, els 100.000 euros que pot arribar a imposar l'Ajuntament de Reus a través del departament de llicències si es considera la infracció com a molt greu, i per l'altra, els 600.000 euros de multa que pot imposar el departament de Salut per un delicte contra la salut pública. A més, però, hi ha la via penal, que s'ha obert a instàncies de la Guàrdia Urbana pels indicis d'un delicte reiterat de desobediència.

Aquesta previsible sanció contra la discoteca Classix vol fer-se servir des del govern municipal com a advertència per altres locals que incompleixin les mesures o que s'ho estiguin plantejant. Tant a locals de restauració i d'oci com a domicilis, ja que l'alcalde ha afirmat que són "plenament conscients" que aquestes trobades s'estan duent a terme també en l'àmbit privat. Tampoc es descarta l'extrem que el local pugui acabar perdent la seva llicència d'activitat. Es preveu que en un mes l'expedient s'hagi resolt.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?