Miércoles, 03 de Marzo de 2021

Otras localidades

ELECCIONS AL PARLAMENT

PSC i ERC, lluny a Barcelona però ben a prop a Tarragona

Republicans i socialstes plantegen un acord perquè la implantació d'aerogeneradors comporti una compensació per als municipis que n'acullin. Les candidates per Tarragona Rosa Maria Ibarra i Raquel Sans no se surten del guió i rebutgen un acord al Parlament, però no defugen pactes territorials en infraestructures o model energètic.

Raquel Sans i Rosa María Ibarra als estudis de Ràdio Reus

Raquel Sans i Rosa María Ibarra als estudis de Ràdio Reus / Joel Reche

En l'únic debat cara a cara entre les candidates dels dos partits amb més opcions, segons les enquestes, de guanyar diumenge a la demarcació de Tarragona Rosa Maria Ibarra (PSC) i Raquel Sans (ERC) plantegen propostes similars per al territori, defugen la confrontació i apunten a la possibilitat d'arribar a acords en matèries clau. Més enllà dels acords al Parlament, en què repeteixen els vetos creuats de les seves direccions, coincideixen en què cal una revisió del decret d'implantació de les energies renovables que repercuteixi d'alguna manera en benfefici dels municipis que acullin els aerogeneradors.

 Totes dues han coincidit també en reforçar la inspecció de treball a la indústria petroquímica i en la necessitat de formar el veïnat per saber com actuar en cas d'accident. Asseguren que el debat de la passada legislatura després de l'accident a IQOXE no haurà estat de bades i que, en allò que depengui d'elles, faran una prioritat de la revisió de la seguretat i del pla d'emergència de la química. Totes dues coincideixen en el dèficit d'infrastructures a Tarragona, però cap d'elles es planteja trencar la disciplina de vot si, arribat el cas, els pressupostos de la Generalitat no ho corregeix.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?