Sociedad
SOCIETAT

Investigat un capellà de Tarragona per presumptes abusos sexuals

L'Arquebisbat ha posat el cas, de fa dècades, a mans de la Fiscalia i el Vaticà.

Arquebisbat. / ACN

Tarragona

L'Arquebisbat de Tarragona ha portat a la Fiscalia un presumpte cas d'abusos sexuals per part d'un capellà fa dècades, i paral·lelament s’ha informat també al Vaticà. L'arxidiòcesi condemna qualsevol tipus d'abús però també demana que es respecti la presumpció d'innocència mentre no es demostri el contrari. Aquest matí hi ha prevista una compareixença per donar més detalls.

L'arquebisbe, mossèn Joan Planellas, ha explicat en un comunicat que en va tenir coneixement al desembre, moment en el que van activar el protocol previst en aquestes situacions: “tinc una voluntat sincera de màxima pulcritud en qüestions de gravetat, i estem actuant com a primers interessats perquè s’imposi la veritat i la justicia. L’Arquebisbat que presideixo condemna tot abús sexual, de poder i de consciència”. Ja s'ha posat en contacte amb les víctimes, que han demanat que es respecti la seva privacitat.

“Resem”, la resposta

El presumpte autor dels fets és l'actual canonge arxiver de la catedral de Tarragona, i segons explica el diari ARA, quan un dels nois que va patir els abusos ho va comunicar l'any 2.000 a l'Arquebisbat, la única resposta que li van donar va ser "resem".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00