La LlavorLa Llavor
Gastro
La Llavor

"El sostre de vidre no està trencat, té clevills però no està trencat"

Ho diu Isabel Navarro, viticultora, forma part de l'executiva de la Unió de Llauradors i assegura que es parla molt d'igualtat però es fa bastant poc

La llavor (27-02-2021)

La llavor (27-02-2021)

30:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1614409633213/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Posa com a exemple la Llei de Titularitat Compartida. És una llei que busca regular el treball que sempre han realitzat les dones en el món rural i que no se'ls ha reconegut. Però ni va ser prou explicada ni publicitada, ni tampoc va ser encertada. La llei naix el 2011, entra en vigor el 2012, les previsions del govern d'Espanya era que en el primer any hi haguera 30.000 titularitats compartides. Nou anys després n'hi ha 700. Però ningú ha canviat la llei, l'han adaptada i l'han corregida per a fer-la més atractiva i més útil.

Falta compromís polític, diu Isabel Navarro. S'estan fent passos, però xicotets i molt a poc a poc. Ni tan sols es nota que al capdavant, per exemple, de la Conselleria hi haja una dona. Els homes s'impliquen poc i encara que assumeixen que la realitat ha canviat posen poc de la seua part.

Això, unit al fet que el camp no dona seguretat als joves com una opció de futur, està impedint la renovació generacional. I quan les dones emprenen en qüestions agràries ho fan sempre des d'un punt de vista innovador, "el toc femení", diu Navarro.

Però sense seguretat, ni homes ni dones. El camp seguirà "masculinitzat", serà cada vegada més major i continuarà assumint els canvis a pas de caragol.

De temporada

Estrenem secció en La Llavor, "De temporada", perquè volem donar a conéixer els productes d'horta que estan en saó. Hui podem trobar-ne de tot tots els dies de l'any, però està més bó i és més nutritiu allò que dona la terra en un moment donat. A més, és més barat i no cal dur-lo des de l'altra part del món amb la contaminació que això genera.

Puri García, professora de Ciència i Tecnologia dels Aliments, i Núria Pascual Seva, professora d'Enginyeria Agroalimentària, ens ajudaran des de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural de la Universitat Politècnica de València.

REBOST I VI

Al 'Rebost', Santi Hernández ens anima a preparar una amanida un tant exòtica. Per la seua banda, la sommelier Manuela Romeralo ens presenta un paquet de vins de Bodegas El Angosto.

REBOST

ALVOCAT AMB "PICO DE GALLO" I SARDINA FUMADA. REFRESCANT

Alvocat amb "pico de gallo" / Santiago Hernández

Alvocat amb "pico de gallo" i sardina fumada. Una recepta que ho té tot. La cremositat que li aporta l'alvocat, el cruixent que li aporta el "pico de gallo" i la frescor de la llima i el coriandre. Així doncs, ja que l'hivern està donant els seus últims passos i encara que el temps no acompanye, hui vos he portat aquesta recepta refrescant, per a acompanyar amb una bona cervesa o vi blanc que ens farà oblidar-nos, per moments, d'aquesta situació. Vinga, anem-hi, vos ensenye com de fàcil és preparar-la.

Ració per a 2 persones

INGREDIENTS

2 alvocats madurs

2 sardines fumades

1 tomaca de pera

1/2 pimentó italià

½ ceba morada

Coriandre

Sal

Oli d'oliva verge

El suc d'una llima

Ous de truita (opcional)

ELABORACIÓ

En primer lloc prepararem tots els ingredients tallant-los finament (brunoise). Tallarem el pimentó, la ceba, la tomaca i una sardina i mitja. Reservarem l'altra meitat per a emplatar.

Els alvocats els obrirem per la meitat, llevem l'os amb l'ajuda d'un ganivet i amb una cullera buidem les diferents meitats. Tallem en xicotets quadres i li afegim el suc de mitja llima per a evitar que s'oxide.

Finalment agafarem unes fulles de coriandre (al gust) i li afegim oli d'oliva verge i unes gotes de llima. Batem fins a emulsionar i rectifiquem de sal. Reservem.

Finalment, mesclem els diferents ingredients i emplatem. Decorem amb la sardina i posem per damunt la vinagreta i els ous de truita.

Ací tens la recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/aguacate-con-pico-de-gallo-y-sardina-ahumada-refrescante/

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00