Sociedad
8 DE MARÇ

La pandèmia aboca més dones al carrer

Tant és així que l'espai habilitat pels sense sostre al Palau Firal de Tarragona compta amb una zona específica per a dones. Tot i que representa un 15% dels usuaris des de Creu Roja es diu que fa uns anys era impensable.

Imatge d'una dona sense sostre rebent un dels barrets fets per les àvies del projecte de Creu Roja Tarragona. / ACN

Al Soroll Camp de Tarragona hem començat la roda d’entrevistes temàtiques mirant al dia de la dona al 8M saludant a Anna Sabaté, responsable de Creu Roja a Tarragona i a Raquel Quílez, al capdavant del menjador social de Bonavista des de la seva creació el 2013.

Tarragona

A Creu Roja els ha crescut la demanda en 60.000 casos nous i al menjador social han passat dels 350 a 700 àpats.

Ambdues coincideixen que la patacada més forta d’aquesta crisi se l’està enduent la dona. Tant pel que fa a pèrdua de llocs de treball com a increment de tasques realitzades a la llar.  I en casos extrems es troben que cada cop més dones són les que fan cap al carrer. Quílez que també dona servei al espai pels sense sostre al Palau Firal de Tarragona, ho corrobora. Sabaté ha apuntat que de les 50 places habilitades 9 són per a dones en un espai habilitat per a elles. Diu que representen un 15% dels usuaris que tot i ser poc, fa pocs anys enrere era impensable.

La majoria d’usuàries de Creu Roja són dones però perquè, segons Sabaté, és perquè a elles els fa menys vergonya demanar ajut.

Quílez també ha volgut tenir una menció especial per a les persones grans que viuen soles i que no dominen les noves tecnologies. Un sector al que també Creu Roja ha donat i dona servei. Un sector de població en el que la dona també és majoritària.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00