Lunes, 19 de Abril de 2021

Otras localidades

MIRANT AL 8 DE MARÇ

Fátima, dona jove musulmana i feminista

Descobrim la quantitat de matisos i la complexitat que té la realitat multicultural en la que vivim immersos. Formem part d'una societat que tendim a simplificar i que la Fàtima ens recorda que allò "multi" sovint pot ser sinònim d'enriquiment individual i col·lectiu.

Fátima Charkaoui

Fátima Charkaoui / cedida

La Fátima Charkaoui és professora d’ FP i tresorera de l’Associació per la defensa dels drets de la comunitat musulmana i ens explica que en ella convergeixen molts ingredients per a que experimenti la discriminació en molts sentits i àmbits. És dona, és jove, musulmana de religió, originària del Marroc i també és feminista.

Relata que s’ha trobat en una entrevista de feina per a un centre educatiu en la que li van preguntar si estaria disposada a treure’s la hijab. Cosa que a ella li va xocar perquè “precisament les escoles haurien d’enfocar-se en la realitat multicultural que hi ha al nostre país”.

Fátima és un clar exemple de que vivim immersos en etiquetes simplificadores i limitants sobre persones, cultures, creences i realitats.

 

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?