Miércoles, 14 de Abril de 2021

Otras localidades

Exportaciones extracomunitarias

Suspenen temporalment els aranzels al formatge amb denominació d'origen Mahón-Menorca dels EEUU

Donald Trump va encarir aquesta exportació en un 25% l'any 2019

El formatge menorquí queda lliure d'aranzels als EEUU durant quatre mesos mentre es negocia l'eliminació d'aquestes taxes.

El formatge menorquí queda lliure d'aranzels als EEUU durant quatre mesos mentre es negocia l'eliminació d'aquestes taxes. / Edu Cendán

El formatge de Mahón-Menorca té més fàcil competir als mercat del Estats Units. Un acord entre la Unió Europea i la nova Administració Biden ha permès suspendre durant quatre mesos l’aplicació d’uns aranzels del 25% que afectava al formatge menorquí des que Donald Trump va aprovar aquest encariment dels làctics el 2019. Mentre es negocia l’eliminació definitiva d’aquestes taxes, els productors de formatge de l’illa no dubten en valorar molt positivament aquesta decisió.

Es calcula que des de l’entrada en vigor d’aquests aranzels el 2019 les vendes del formatge illenc als EE UU van baixar un 30%. Es tracta d’una dada important ja que la meitat de les 300 tones de formatge que exporta Menorca van a nordamèrica. Bosco Triay, gerent del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Mahón-Menorca està convençut de la força d’aquest mercat exterior i no dubta que anirà pujant en importància en el futur.

Des de l’associació de productors formatgers de PIME Menorca es demana al Govern central que tanqui el més prest possible un acord per eliminar totalment aquests aranzels.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?