Sociedad

Un veí del Masnou ha trigat 13 anys per poder desmuntar un antena d'Orange

El jutjat ha acabat advertint a l'alcalde que s'enfrontava a un delicte de desobediència si no retirava la instal·lació

Retirada de l'antena de telefonia mòbil del terrat del carrer Navarra 15 del Masnou després de 13 anys / SER Catalunya

El Masnou

Un veí del Masnou ha aconseguit després de 13 anys que l'Ajuntament desmunti una antena de telefonia mòbil que la companyia Orange havia col·locat al terrat de l'edifici infringint la normativa urbanística. Per poder treure-la ha estat necessari que el jutjat hagi advertit amb imputar l'alcalde per un delicte de desobediència.

David ha tornat a guanyar Goliat. Ha estat una nova victòria judicial contra la instal·lació d'una antena de telefonia mòbil col·locada sense llicència i vulnerant la normativa urbanística. Un veí del bloc situat al carrer Navarra número 15 del Masnou va començar el 2008 una batalla judicial contra aquesta antena que sobrepassava el volum màxim de l'edifici previst al planejament urbanístic. A més, es va ampliar per posar el 4G. L'afectat va intentar resoldre el problema per la via administrativa però al final va acabar als tribunals perquè l'Ajuntament no en va fer cas. Quan el contenciós ja estava presentat, el consistori va donar una llicència a la companyia.

Va guanyar dues sentències contra l'Ajuntament i tots els recursos que va presentar el consistori.  Fins que el TSJC va determinar que l'antena s'havia de desmuntar. Van donar com a termini màxim el 20 de desembre. Però malgrat això, el consistori ho anava demorant i encara no havia fet cap pas.

L'advocat d'aquest veí, David Izquierdo, expert en litigis urbanístics per antenes de telefonia, explica que finalment el jutjat ha hagut d'advertir a l'alcalde que podia cometre un delicte de desobediència: "Nosaltres vam presentar un escrit al jutjat demanant que si no es desmuntava, l'alcalde hagués de pagar 1.000 euros cada 20 dies, és a dir, uns 50 euros cada dia. El jutjat fins i tot ha anat més enllà i ha advertit de les conseqüències penals de no executar la sentència".

L'advocat lamenta que la companyia Orange hagi anat acumulant ingressos i beneficis amb una antena il·legal i que ara ningú li reclami cap compensació. "Durant els primers anys que va estar instal·lada, el 2010-2011, la gent encara enviava SMS que passaven per l'antena i això va reportar molts beneficis a la companyia". En aquest litigi, només ha comparegut l'Ajuntament i la companyia sempre s'ha mantingut al marge.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00