Sociedad
Medio ambiente

1,4 milions d'euros de multa per construir set piscines d'amagat a un agroturisme

El projecte oficial deia que eren dipòsits d'aigües residuals per reaprofitar en el rec

Les obres en execució al lloc de Torre Vella i el projecte presentat a les administracions eren bastant diferents. / GOB Menorca

Mahón

El Consorci de Disciplina Urbanística ha decretat una multa de gairebé un milió i mig d’euros a repartir entre el promotor, el constructor i l’arquitecte de l’obra de transformació de la finca de Torre Vella a Alaior en un agroturisme. D’entrada, set teòrics dipòsits d’aigües residuals pel seu reaprofitament pel rec s’han transformat en piscines. També s’han descobert un formigonat de més de 2.000 m2 de camins que havien de ser agraris, diverses soleres de formigó no previstes i altres elements menors, s'han constatat a les inspeccions realitzades.

L’anunci l’ha fet e GOB que és qui ha estat sobre aquest tema en tot moment. El seu portaveu, Miquel Camps, creu que no hauria de ser una ONG qui fes aquesta vigilància sinó el propi Consorci. Camps apunta que no és lògic implantar normes restrictives i proteccionistes del territori si després l'Administració no disposa d'estris per controlar el seu compliment. En el cas de Torre Vella, Camps indica que seria motl fàcil de vigilar amb les actuals tecnologies de drons i vols amb avionetas que poden fotografiar des de dalt aquestes obres.

Tot i la sanció, els impulsors del projecte de Torre Vella encara poden intentar legalitzar el projecte per salvar-lo, però des del GOB veuen molt difícil que això es pugui fer ja que Medi Ambient va condicionar l'execució de les obres a que es fessin els aljubs i d'altres mesures per estalviar aigua i unes piscines són tot el contrari.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00