Sábado, 25 de Septiembre de 2021

Otras localidades

L'estació de metro d'Ernest Lluch s'obrirà al juliol

La nova parada de la Línia 5 permetrà la connexió amb el tramvia i la utilitzaran 15.000 viatgers al dia

Núria Marín, Damià Calvet i Rosa Alarcón durant la visita d'obres a l'estació Ernest Lluch

Núria Marín, Damià Calvet i Rosa Alarcón durant la visita d'obres a l'estació Ernest Lluch / ACN

L'estació d'Ernest Lluch, a la línia 5 del metro, s'obrirà al juliol. Amb la seva posada en servei, Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat guanyaran una nova parada que enllaçarà amb el tramvia i que tindrà 15.000 viatgers diaris. Les obres van començar fa més de 10 anys, es van aturar per la crisi econòmica i es van reprendre fa dos anys.

Les obres d'Ernest Lluch estan pràcticament acabades. Quan ho estiguin del tot, s'entregarà la infraestructura a Transports Metropolitans de Barcelona per fer les proves necessàries abans de la seva inauguració. La previsió de la Generalitat és que es pugui posar en servei al mes de juliol. Aquesta nova estació està situada entre les parades de Collblanc i Pubilla Casas, just al costat del cementiri de Sants. Un dels seus accessos enllaça directament amb el tramvia i el departament de Territori calcula que serà utilitzada per 15.000 viatgers cada dia.

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha destacat que la intermodalitat d'aquesta estació, el fet que enllaci amb el tramvia, és un dels elements més importants. En aquest sentit ha explicat que "preveiem que el 15% dels usuaris de l'estació d'Ernest Lluch utilitzarà també el tramvia".

Calvet ha visitat les obres amb l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i la regidora de Mobilitat de Barcelona, Rosa Alarcon. Marín ha destacat que Ernest Lluch, que té una andana a Barcelona i una altra a l'Hospitalet, serà un exemple del que significa la Barcelona real, "la ciutat de ciutats, on els ciutadans diàriament utilitzen els serveis de les dues poblacions" sense pensar si estan en un lloc o en un altre. Rosa Alarcon ha destacat que Ernest Lluch contribuirà a fer créixer el transport públic també per "la seva connexió amb el tramvia i els autobusos urbans i interurbans". Tant l'alcaldessa de l'Hospitalet com la regidora de mobilitat i presidenta de TMB han destacat els avenços que ha fet la conselleria de Territori en matèria de transport públic durant aquesta última legislatura.

L'estació d'Ernest Lluch ja apareixia al Pla Director d'Infraestructures 2001-2010. El seu nom llavors era Cardenal Reig i era una de les noves estacions que preveia aquest document. Les obres van començar l'any 2009, en plena crisi econòmica, i es van aturar poc després. L'any 2019, la Generalitat va reprendre els treballs i finalment es posarà en funcionament al juliol.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?