Sociedad
VPO

Comencen les obres de 29 nous habitatges de protecció oficial a Maó

Es faran a la Via de Ronda i es destinaran a lloguer social

Francina Armengol i Héctor Pons posaven la primera pedra de les dues noves promocions a Maó. / CAIB.

Mahón

L’IBAVI ha posat aquest matí les primeres pedres de dues noves promocions d’Habitatges de Protecció Oficial a la Via de Ronda de Maó. Una disposa de 14 pisos i l’altra de 15 que es destinaran a lloguer social. El conseller de Territori Josep Marí ha recordat que amb l’actual un sistema d’adequació de la renda s’estudia cada cas concret i s’estipula un lloguer que mai no pot superar el 30 % dels ingressos de la unitat familiar.

El pressupost total de la promoció dels 14 habitatges és de 2,38 milions d’euros, mentre que el de 15 és de 2,59 milions. En aquests moments ja hi ha 87 habitatges de protecció oficial en construcció a l’illa de Menorca, seguint amb el compromís de tenir, aquest 2021, més de 500 nous habitatges de protecció oficial. Pel batle de Maó, Héctor Pons, és important ampliar el parc de lloguer públic a la ciutat.

Aquestes noves promocions d’arquitectura sostenible, construïdes amb materials de baix impacte ambiental i de quilòmetre zero. El criteri sostenible i funcional fa que tots els habitatges tinguin doble orientació i, per tant, puguin gaudir de ventilació creuada. També s’ha utilitzat el marès per a tancaments per tal d’incorporar un material local de menys emissions de CO2 respecte al d’una façana convencional amb blocs de formigó, així com el suro natural per a aïllaments. Es farà una producció d’energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques quereduiran les emissions de CO2 i permetran reduir els costs energètics,amb la qual cosa s’aconseguirà un edifici amb qualificació energètica A.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00