Sociedad
Urbanismo

Alaior presenta 44 al·legacions al PTI

Demana poder créixer a Son Bou i que es legalitzi la zona d'aparcament

Alaior vol que el PTI revisi les directrius per a Son Bou. / GOB Menorca

Mahón

L'Ajuntament d'Alaior ha remès a Consell Insular de Menorca un total de 44 al·legacions a la revisió de el Pla Territorial Insular. En primer lloc, el consistori alaiorenc demana que la tercera fase del polígon industrial sigui considerada com a sòl urbà d'ús comercial i industrial en seva totalitat.

Un altre dels punts més important que el consistori planteja és una solució al trencaclosques històric de la urbanització de Son Bou, pel que fa a l'Àrea de Reconversió Territorial. El PTI la delimita en una zona molt llunyana de la urbanització, quedant la zona d'aprofitament totalment desvinculada de Son Bou, encarint els costos per urbanitzar i per dotar d'infraestructures aquest àmbit. Per això, l'Ajuntament planteja reubicar-la pegant totalment a la urbanització de Son Bou, en una segona línia de costa, per evitar un impacte visual, però igualment contigua a la urbanització, com passa amb Torre-solí 2.

D'altra banda, l'Ajuntament demana també una solució definitiva per al aparcament de la platja de Son Bou. Es demana que es prevegi aquesta àrea com pàrquing, tenint en compte que és l'únic terreny existent allà amb les dimensions suficients per albergar aquest equipament.

Així mateix, el consistori demana que quatre de les carreteres del municipi siguin incloses dins de la xarxa insular secundària, en considerar que el seu ús no és només d'àmbit local, sinó insular.

Altres errors que l'Ajuntament ha detectat i que s'inclouen com al·legacions són que en l'article d'ús de terra per equipament educatiu el PTI s'oblida de l'extensió a Alaior de la Universitat de les Illes Balears, dins de l'article 27 d'ús de terra per equipament cultural no s'esmenta al Convent de Sant Diego- Pati de sa Lluna, com a centre de referència cultural a nivell insular.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00