Lunes, 19 de Abril de 2021

Otras localidades

ENERGIES RENOVABLES

Biomassa, energia renovable i sostenible

Al Soroll Camp de Tarragona d'aquest 26 de març el dediquem a aquesta font d'energia a l'alça que prové dels nostres boscos i que encaixa perfectament en el concepte d'economia circular i sostenible a banda que també contribueix a un millor manteniment del sotabosc reduint així els perills d'incendi.

A Dalt, Noemí Llauradó, Presidenta de la Diputació de Tarragona
Baix a l'Esquerra Josep Forasté, Diputat de Medi Ambient
Baix a a Dreta Robert Figueras

A Dalt, Noemí Llauradó, Presidenta de la Diputació de Tarragona Baix a l'Esquerra Josep Forasté, Diputat de Medi Ambient Baix a a Dreta Robert Figueras / Jordi Cartañá/Dipta.cat

Amb Noemí Llauradó , presidenta de la Diputació de Tarragona, ens endinsem en els diferents motius pels quals aquest ens aposta per l'anomenada Biomassa. Ingents quantitats de restes de sotabosc que serveixen per produïr calor i, en casos com els d'Alcover, proveïr als edificis municipals. Llauradó destaca barateix els costos energètics dels municipis que l’acullen i que contribueix a una millor conservació del mediambient, i en especial dels boscos.

Això sí, apunta que cal seguir treballant en la relació amb els propietaris d’aquests boscos que a Catalunya són privats en un 70%.

Un cas pràctic: Alcover

En un segon tram del programa hem saludat a Josep Foraster, diputat de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona i amb Robert Figueras, alcalde d’Alcover, un municipi que ha apostat i fort per la biomassa a l’hora d’escalfar els equipaments municipals. Coincideixen que cal que neixi el Par Natural de les Muntanyes de Prades per arrodonir la relació amb els propietaris dels boscos i que aquesta font d’energia és un dels grans camins a seguir.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?