Domingo, 09 de Mayo de 2021

Otras localidades

Cultura

Homenatge a Pep Cortés en el Dia Mundial del Teatre

L'espectacle "Pep Cortés, teatre i vida" dedicat a l'actor alcoià se celebrarà aquesta vesprada al Teatre Principal de València i el 9 d'abril al Teatre Calderón d'Alcoi

Pep Cortés rebrà un homenatge aquesta vesprada al Teatre Principal de València i el 9 d'abril serà a Alcoi.

Pep Cortés rebrà un homenatge aquesta vesprada al Teatre Principal de València i el 9 d'abril serà a Alcoi. / Paco Grau (La Dependent)

El Teatre Principal de València acull aquest dissbte, Dia Mundial del Teatre, Pep Cortés, teatre i vida, un homenatge al gran actor i director alcoià que va faltar en desembre de 2019. L'homenatge es tornarà a celebrar el 9 d'abril al Teatre Calderón d'Alcoi i el 2 d'octubre al Teatre Principal de Castelló, ciutats molt vinculades a la seua trajectòria vital i artística.

L'homenatge, que començarà a les 19 hores, és una iniciativa conjunta de la companyia La Dependent, l'Ajuntament d'Alcoi, l'Institut Valencià de Cultura i la Universitat Jaume I de Castelló, amb la col·laboració de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

L'espectacle ha sigut dirigit per Juanjo Prats en col·laboració amb Toni Valesa, Cesca Salazar, Raul Torrent i Joanfran Rozalen, i serà presentat per Juanjo Prats juntament amb l'actriu Pepa Miralles.

En l'homenatge hi haurà tres parlaments que ens acostaran de manera senzilla a la trajectòria i vida de Pep Cortés: el del seu amic Paco Blay que va estar amb ell en tot el seu periple polític a la ciutat d'Alcoi, el del president del Parlament Valencià, Enric Morera, que ha viscut el seu ideari cultural i polític i el del president de la Generalitat, Ximo Puig, amic personal de Pep des que va estar vivint a Castelló. També hi participaran i prendran la paraula la seua dona Silvia Bonfill acompanyada de les seues filles Aitana i Pirena, según informen des de l'organiztació.

També hi col·laboren un bon grapat de companys de Cortés als escenaris com Rosanna Espinós, Xavi Mira, Joanmi Reig, Neus Agulló, Tomàs Mestre, Pep Sellés, Joan Gadea, Marcos Cantó, Jordi Carbonell, Maribel Casany, Giovanna Ribes, Conxi Domenech, Gemma Miralles i Toni Pastor.

La figura de Pep Cortés és una de les més importants de la història del teatre al nostre territori, Cortés era una persona que va fer possible, amb les seues iniciatives, el creixement del teatre a la Comunitat Valenciana, fonamentalment a Alcoi, Castelló i València, i amb una aposta decidida per la vertebració d'un país i el suport a un teatre valencià i en valencià.

 

Reconeixement a la seua trajectòria

L'homenatge que es presenta al Principal és un reconeixement a la seua impressionant trajectòria teatral i vital. En el mateix, hi haurà una projecció d'una entrevista realitzada per l'acadèmic de l'AVL, Lluís Messeguer a Pep Cortés. A més de fragments d'interpretacions de Pep Cortés a la televisió i el cinema; així mateix es llegirà el manifest del Dia Mundial del Teatre, escrit enguany per l'actriu Helen Mirren.

Un conjunt musical, dirigit per Panchi Vivó, interpretarà en directe temes escollits d'espectacles en els quals ha participat, incorporant a membres del grup SUGAR, un musical fet a Barcelona i inspirat en Con faldas y a lo loco . L'acte acabarà amb la interpretació de l'havanera final de l'espectacle L'aniversari de Don Eduardo dirigida pel propi Pep Cortés, escrita per Carles Pons i musicada per Panchi Vivó.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?