Sábado, 16 de Octubre de 2021

Otras localidades

El Consell fa balanç dels 2 anys de mandat durant el debat de política general

S'han aprovat la major part de les 283 propostes de resolució que s'havien presentat

Arxiu

Arxiu / Cime

Aquest dilluns ha tingut lloc la segona jornada del Debat de Política general del Consell insular de Menorca amb la presentació de propostes de resolució dels dos partits de l’oposició i també dels que formen l’equip de Govern.

En total s’han presentant 283 propostes, 79 de les quals corresponien al Partit Popular, 31 a Ciudadanos i 174 partien de la iniciativa del propi equip de Govern. L’economia, la carretera, la gestió mediambiental, el benestar social o el territori han estat els punts de debat més habituals en les diferents propostes de resolució.

Per part de Ciudadanos, el conseller Eugenio Ayuso, ha fet una primera intervenció criticant que els principals problemes de l’illa continuen vigents per culpa del que ell ha anomenat una política ‘curtplacista’ i miop. Entre les 31 propostes presentades pel partit taronja, destacaven les que feien referència a l’impuls del turisme com a motor econòmic però sense deixar de banda la diversificació, donant prioritat al sector primari millorant, per exemple, el servei d’escorxadors de l’illa.

Per part del Partit Popular, ha estat el conseller Adolf Vilafranca qui ha defensat les seves propostes, recordant que aquesta crisi sanitària no és culpa dels actual governants però sí que recau sobre ells la gestió de la pandèmia i la mala situació econòmica que se’n deriva, i que aquesta part sí és responsabilitat dels diferents equips de govern, tant aquí al Consell com al Govern balear.

Vilafranca ha dividit les propostes en tres grans blocs fent esment principalment al desenvolupament turístic i a l’impuls de les polítiques econòmiques que puguin millorar benestar social de l’illa. Tot i que no s’ha volgut aprofundir en el tema, el PTI i el seu consens, han estat motiu de debat. Vilafranca, finalment, ha acusat a l’equip de govern de falta d’autocrítica i l’ha instat treballar amb més celeritat en projectes que, a pesar de la pandèmia, duen massa temps aturats.

Finalment, per part de l’equip de govern, ha estat la consellera medi ambient i vicepresidenta, Maite Salord, qui ha defensat la feina feta durant aquests darrers anys, assegurant que es fa feina per donar resposta a tots els reptes sorgits davant una situació excepcional com l’actual.

La votació final, dividida per blocs, ha deixat l’aprovació de les 174 propostes de resolució presentades per l’equip de govern i la major part de les presentades tant pel Partit Popular com per Ciudadanos.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?