Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Actualidad
EOI

"El curs 2021/22 comptarà amb una Escola Oficial d'idiomes amb seu a Ontinyent"

Vicent Marzà avançava a Ràdio Ontinyent la confirmació de la noticia i les reaccions no s'han fet esperar

Vicent Marzà als estudis de Ràdio Ontinyent / Ràdio Ontinyent

Ontinyent

Ontinyent tindrà seu pròpia de l’Escola Oficial d’Idiomes. Eixa noticia la vam poder avançar ja el passat mes de juny quan el Director general de Política Lingüística y Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, va escollir Ràdio Ontinyent per donar aquesta noticia. Hui, 29 de març, ho ha confirmat el Conseller d’Educació Vicent Marzà, també en primícia ací a Ràdio Ontinyent.

En aquell moment, en juny de 2020, Rubén Trenzano va respondre que els tràmits ja estaven iniciats com a resposta al rumor de la pèrdua de serveis de l’Escola Oficial d’Idiomes Xàtiva-Ontinyent, i el matí de hui Vicent Marzà ha explicat ací als micròfons de La Ser que “el pròxim curs 2021/22 ja començarà amb Ontinyent tenint seu pròpia”.

Vicent Marzà avançava a Ràdio Ontinyent la posada en marxa per al 2021/22 de la EOI de la Vall d'Albaida

01:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1617029896923/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Les reaccions no s’han fet esperar. Les paraules del Conseller han anat acompanyades d’un comunicat oficial per part de Conselleria on han explicat que la EOI de la Vall d'Albaida neix amb la vocació de donar servei als 34 municipis de la comarca, que sumen una població d'unes 90.000 persones, 35.000 d'elles viuen a Ontinyent.

Aquest curs la secció forma a uns 450 alumnes i ofereix estudis en quatre llengües: alemany (nivells A2 i B1), anglès (A2, B1, B2 i C1), francès (A2 i B1) i valencià (C1 i C2).

La creació de la nova EOI de la Vall d'Albaida s'emmarca en el redisseny del nou mapa d’EOI valencianes que duu a terme Educació de la Generalitat amb l'objectiu d'estendre per tot el territori la formació en llengües, que són uns estudis claus en la millora de l'ocupabilitat de les persones.

Amb l'escola oficial d'idiomes d'Ontinyent seran 25 les EOI del sistema educatiu valencià, que compten amb 49 seccions distribuïdes en 67 municipis i ofereixen formació en 17 llengües: alemany, anglès, àrab, espanyol per a estrangers, basc, finès, francès, grec, italià, japonès, neerlandès, polonès, portuguès, romanès, rus, valencià i xinès.

Compromís per Ontinyent ho valoren de forma “molt positiva”

El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han destacat la importància d'aquesta decisió com un pas més en la millora de l'oferta formativa d'Ontinyent i la comarca, i han traslladat personalment al Conseller l'agraïment pel treball realitzat per acomplir aquesta reivindicació històrica.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que "aquesta notícia suposa un pas endavant fonamental per a la millora d'Ontinyent i la Vall d'Albaida en l'àmbit formatiu. Poder comptar amb seu pròpia de l'EOI, que a més serà referent de la comarca en l'ensenyament de llengües, és donar resposta a una reivindicació històrica, que demostra la voluntat de la Conselleria d'Educació d'apostar per la millora constant de les nostres necessitats, i invertir esforços i recursos en la nostra comarca, que té un nucli de població de 90.000 persones, 35.000 de les quals viuen a Ontinyent".

Calabuig també ha destacat que "aquesta nova seu de l'EOI reforçarà de forma molt positiva la capitalitat comarcal d'Ontinyent com a ciutat que aglutina diferents serveis d'àmbit local i comarcal. Així mateix, representarà una oportunitat més de seguir donant forma a un teixit formatiu valencià més repartit i descentralitzat, proper a les necessitats de la gent de la nostra zona, i que ajude a frenar el despoblament. Un repte fonamental per a Compromís, que afrontem amb treball i amb fets com aquest, que ens ajuden a avançar de manera constructiva en la reducció dels desplaçaments a altres poblacions com Xàtiva".

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha subratllat que "són els fets els que demostren la gran diferència en la forma de gestionar un àmbit tan important com l'educació que té l'actual Conselleria, amb Vicent Marzà al capdavant, respecte als governs anteriors. Com hem dit en diverses ocasions, quan Compromís governa, Ontinyent ix guanyant, i prova d'això és l'aposta indubtable i ferma de l'equip de Marzà per la nostra ciutat, no només amb aquesta nova EOI de la Vall d'Albaida, sinó també amb els més de 25 milions d'euros destinats per la Conselleria d'Educació a inversions en infraestructures educatives que està suposant el Pla Edificant a la nostra ciutat".

L’Ajuntament d’Ontinyent informa que estan acabant ja ultimant-se el conveni

L’Ajuntament d’Ontinyent i la Conselleria d’Educació estan ultimant la redacció del conveni que permetrà posar en funcionament la seu pròpia de l’Escola Oficial d’Idiomes de la ciutat, una seu que està treballant-se per ubicar al barri de Sant Rafel.

Així ho ha explicat el regidor d’Educació, Óscar Borrell, qui ha celebrat que el Conseller Vicent Marzà haja ratificat l’anunci fet a mitjans de 2020 pel Director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano. Borrell recordava que Trenzano “va fer públic en juny de 2020 als mitjans de comunicació que la ciutat anava a comptar amb esta seu propia, i va acordar en juliol de 2020 amb l’alcalde, Jorge Rodríguez, avançar en la creació durant la legislatura d’esta EOI independent”.

Óscar Borrell parla sobre la confirmació de la EOI, explicant que el conveni està prop de tancar-se

01:01

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1617029900088/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Borell recordava que “des d’aleshores hem estat treballant en un conveni que faça posible fer realitat esta nova seu, un conveni que dona peu a que l’Ajuntament cedisca instal·lacions municipals per a la nova seu”. Estes instal·lacions en principi es planteja que s’ubiquen al barri de Sant Rafel, on s’impartiran les classes presencials.

Óscar Borrell agraïa “la predisposició que van mostrar tant el Director General Rubén Trenzano el passat estiu com ara el propi Conseller en atendre esta llarga demanda de la societat ontinyentina, molt necessària tant per la nostra vessant de ciutat industrial que aposta per la internacionalització com per la creixent població estudiantil del Campus d’Ontinyent de la Universitat de València, que reclama més possibilitats per millorar en l’aprenentatge d’idiomes”, concloïa.

Escolta l'entrevista completa al Conseller Vicent Marzà.

Entrevista al Conseller Vicent Marzà en la seua visita a La Vall d'Albaida

15:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1617029895666/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00