Lunes, 19 de Abril de 2021

Otras localidades

CORONAVIRUS | SANIDAD CORONAVIRUS | SANIDAD Simón: "El efecto que esperábamos tras la Semana Santa no se está produciendo"
Coronavirus Covid-19

Menorca ja suma multes per 100.702 per incompliments de les restriccions

L'Administració només ha gestionat la meitat de les denúncies per la qual cosa el valor econòmic final pot ser molt més gran

Les forces de seguretat es coordinaran per evitar aglomeracions per Setmana Santa.

Les forces de seguretat es coordinaran per evitar aglomeracions per Setmana Santa. / Arxiu/Cadena SER

A Menorca ja s’han presentat 1.294 denúncies per incompliment de les mesures anticovid. En total, les sancions proposades per aquestes faltes pugen a 100.702 euros. Així ho ha anunciat la Conselleria de Funció Pública del Govern balear. A nivell autonòmic les actes aixecades amb proposta de sanció sumen 33.000, però fins ara només s’han processat 14.920 d’entre les quals hi ha les 1.294 de Menorca. Des de la Comunitat Autònoma ja s’han tramitat propostes de sanció econòmica per 3,3 milions d’euros.

Cal destacar que de les denúncies ja processades a nivell balear, prop de 15.000, un total de 1.215 van adreçades a empreses i 13.705 a particulars, però són els negocis els qui s’emporten les propostes de multa més grosses amb un total de 2,5 milions d’euros.

Del total de sancions, 2.040.019 són càstigs per faltes molt greus, 608.452 són per casos greus, i 660.632 per d’altres de lleus. Actualment, la Comunitat Autònoma compta amb 13 instructors, que revisen les actes presentades pels cossos i forces de seguretat o inspectors propis de la CAIB. A la vista dels fets recollits a les actes, els instructors instrueixen, tipifiquen les faltes i proposen la sanció.

Per evitar més infraccions la Direcció general d’Emergències coordinarà un dispositiu conjunt i reforçat dels cossos i forces de seguretat i els inspectors del Govern a les zones d’oci i turístiques de totes les illes durant Setmana Santa. El focus principal d’aquest dispositiu seran les zones tradicionals d’oci, amb terrasses i tardeo, a les diferents illes, amb especial atenció a aquelles àrees on les dades mostren una major freqüència d’incompliments.

També es reforçarà la presència a les zones turístiques, amb intervencions als establiments hotelers, així com als locals d’oferta complementària de restauració i oci de la zona. Als hotels, es vigilaran les zones comuns, com restaurants, bars, terrasses o piscines per assegurar que es compleixen estrictament les mesures de seguretat.

A la vegada, el dispositiu es veurà reforçat amb la vigilància amb drons des de l’aire, sobre tot en àrees amplies com platges o espais naturals, que són més complicades de controlar per terra. Quan els drons de la Unitat Operativa d’Emergències detecten una aglomeració o qualque altre incompliment, s’avisa a la policia local afectada, Policia Nacional o Guardia Civil perquè intervenguin. Igualment les platges urbanes seran objecte de vigilància per part del dispositiu, en el qual s’integren els inspectors d’Emergències, Salut, Turisme i Agents de Medi Ambient del Govern, així com inspectors dels Consells Insulars.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?