Lunes, 19 de Abril de 2021

Otras localidades

CORONAVIRUS | SANIDAD CORONAVIRUS | SANIDAD Simón: "El efecto que esperábamos tras la Semana Santa no se está produciendo"
Patrimonio cultural

Les entrades gratuïtes per visitar la Cova de s'Aigua s'exhaureixen en poques hores

La gruta de Na Magaré no es podrà visitar fins que no es barati el Pla General de Ciutadella

La Cova de s'Aigua és només la primera de tres grutes que es volen obrir a visites a Cala Blanca de Ciutadella.

La Cova de s'Aigua és només la primera de tres grutes que es volen obrir a visites a Cala Blanca de Ciutadella. / CIME.

L'obertura de la Cova de s'Aigua a Ciutadella ha causat una revolució i totes les entrades gatuïtes per fer visites durant abril i maig, s'han exharit en poques hores. Aquesta obertura, però, és només el primer pas d'un projecte molt més ambiciós que inclou dues altres grutes però que no es podrà acabar a curt termini. S'haurà d'executar en tres fases.

El 31 de març s'inauguraven formalment les visites a la Cova de s'Aigua a Cala Blanca, Ciutadella. Però aquesta és només la primera d'un complex de grutes que es volen obrir al gran públic en els propers anys. Hi ha dues coves més a la zona que es pretenen habilitar per a visites. Una d'elles no disposarà d'un recorregut pel seu interior, però si d'un mirador.

L'altra és la de Na Magaré, la més gran en extensió i espectacular, però aquesta última encara no es pot visitar a causa de l'actual normativa urbanística en vigor. L'Ajuntament de Ciutadella ja treballa en modificar el Pla General d'Ordenació Urbana per permetre, entre altres coses, les visites. Tot això fa que la vicepresidenta de Consell, Maite Salord, parli d'un projecte en tres fases de la qual només s'ha executat la primera.

Salord espera poder iniciar les tasques d'habilitació a Na Magaré en aquest mandat per a que sigui visitable el grup complet de coves de Cala Blanca.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?