Jueves, 15 de Abril de 2021

Otras localidades

Els estafadors aprofiten la fusió de Caixabank i Bankia per enganyar clients

Alguns usuaris han rebut missatges al mòbil on els diuen que han de punxar un enllaç fraudulent per renovar el seu sistema de seguretat

Missatge rebut per un antic client de Bankia

Missatge rebut per un antic client de Bankia / Cadena SER

Els estafadors aprofiten qualsevol excusa per intentar treure diners. I ara ho fan amb la la fusió de Caixabank i Bankia. Ja han sortit oportunistes per robar als seus clients. Alguns usuaris han rebut un missatge al mòbil on els diuen que s'han d'activar un nou sistema de seguretat i que per fer-ho cal clicar un enllaç i tornar a omplir les dades.

És un clàssic de l'estafa de phishing que consisteix en robar les credencials de les víctimes fent que introdueixen els codis secrets del seu compte online a través d'una pàgina suplantada que té la mateixa aparença que la corporativa del banc. En les últimes hores, alguns usuaris han rebut missatge de Bankia on diu: "Estimado cliente, a partir del 8/04/21 su cuenta quedará desactivada por favor activa el nuevo sistema de seguridad" seguit d'un enllaç sospitós. O un altre més clar on diu: "Estimado cliente debido a la asociación actual entre Bankia y Caixabank, Le pedimos activar el nuevo sistema de seguridad" i novament un altre link estrany.

L'Èrika Garcia es va posar en contacte amb Caixa Bank tant a través del canal que tenen de phishing i també per twitter: "Em van dir que els enviés captures dels missatges que havia rebut i que ells no tenen res a veure amb aquesta petició" i afegeix que en les últimes hores ha pogut pagar amb targeta sense cap problema.

Altres clients de La Caixa han rebut correus sospitosos, com en Jordi de Barcelona: "Em deien que la targeta que tinc havia estat desactivada i que em posés en contacte amb el meu gestor a través d'un link, però ja vaig veure que el remitent del correu no venia de La Caixa sinó d'un domini que deia irrigacionproductiva.com".

Les estafes per Internet s'han disparat en els últims anys. Els Mossos reben cada dia 137 denúncies de mitjana per delictes a Internet i el 95% són estafes.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?