Sociedad
SALUT

Benazet calcula que diumenge hi haurà el 30% de la població vacunada amb una dosi

El ministre de Salut ha comparegut aquest dimarts al Consell General per explicar la situació actual de la pandèmia

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença davant la comissió legislativa de Sanitat. / A.S.

Andorra la Vella

Pel que fa a la vacunació, Benazet assenyala que un cop s’acabin d’administrar els 15.000 vaccins d’AstraZeneca s’hauran administrat 22.900 vacunes, el que equival al 30% de la població i al 34,5% de la ciutadania vacunable. A dia d’avui s’han inoculat 19.064 vaccins, dels quals gairebé 15.000 corresponen a primeres dosis.

Remarca que és una xifra molt bona per poder contenir la pandèmia i assegura que es va per davant dels països veïns.

Destaca que l’adhesió a la plataforma per poder-se vacunar és elevada. En aquest sentit, diu que totes les persones de més de 80 anys s’han vacunat, el 92% d eles més de 70 i el 96,5% de més de 65 anys. Així mateix, ha manifestat que es començarà a vacunar a persones de la fase 4, és a dir, les que tenen menys de 50 anys i s’arribarà als que en tenen 47.

Durant la compareixença s’ha donat informació dels efectes secundaris que s’han donat a la població vacunada. Concretament, s’han registrat 3 casos amb el vaccí de Pfizer que han requerit atenció mèdica i 2 amb el d’AstraZeneca. En el cas dels casos no greus, s’han rebut 149 notificacions amb la vacuna de Pfizer i 54 amb el fàrmac britànic.

Finalment, Benazet, també s’ha referit al fet que Jansen hagi aturat l’enviament de la seva vacuna a Europa després que Estats Units hagi aturat la vacunació a l’haver-se detectat casos de coàguls. En aquest sentit, diu que no comparteix la decisió assegurant que s’està vivint el mateix que s’ha viscut amb AztraZeneca i creu que es fa en base a la por.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00