Sociedad

El valor del Barça augmenta perquè pot vendre productes a 375 milions de "fans" i multiplicar ingressos

Els especialistes vinculats al Barça creuen en un horitzó plausible on la marca Barça podria facturar uns 10.000 milions d'euros

Barça Store al Camp Nou / fcbarcelona.cat

Barcelona

A pesar de la pandèmia puja el valor dels clubs i també del Barça que encapçala la llista de Forbes.

Mike Ozanian, de Forbes, ho atribueix en bona part a que "els inversors veuen un potencial inexplotat". Al Barça hi estan d'acord. El club té 375 milions de seguidors en el conjunt de les xarxes socials. S'ha d'anar a buscar-los i vendre directament diuen en el Barça. Perquè de tots aquests, diuen, hi ha uns 30 milions de fans altament fidelitzats. Per poc que cadascun d'ells fes compres per 200 euros a l'any els ingressos es multiplicarien.

Haurien de comprar productes com ara: l'equipament del Barça, un programa culer, el paquet de Barça TV, i el que es coneix tècnicament com a NFT, es a dir tot un seguit d'edicions limitades d'actius digitals.

És a dir, traslladar per exemple al món on-line el tradicional col·leccionisme de cromos de manera que, enlloc de tenir-los físicament, els podrien tenir guardats als ordinadors.

Els especialistes vinculats al Barça creuen en un horitzó plausible on la marca Barça podria facturar uns 10.000 milions, bona part per tant lligats a "monetitzar" continguts exclusius del club.

Al 'Què t'hi Jugues!' n'hem ampliat detalls amb Jordi Urbea (CEO de Ogilvy). Recupera aquí l'entrevista.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00