Sociedad
Educación

El Consell critica les ajudes a escoles de música i dansa del Govern balear

Demana que per a properes convocatòries es deixin els doblers a l'Illa per a que es gestionin des d'aquí

El conseller s'ha mostrat molt crític amb la línia d'ajudes del Govern balear. / Arxiu.

Mahón

El Consell Insular de Menorca critica la discriminació de les escoles de música i dansa de l'illa en la convocatòria d'ajudes econòmiques del Govern a aquest tipus de centres. Aquests crítica neix del fet que el Govern ha pres com a model les escoles d’aquesta mena que hi ha a Mallorca i que són molt diferents de les de la nostra illa. Això pot provocar un important greuge comparatiu.

Segons el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca, Miquel Àngel Maria, les bases d’aquesta convocatòria es corresponen amb el tipus d’escoles de música majoritàries a Mallorca, però ignoren la realitat molt diferent d’aquest sector a Menorca, amb el resultat d’una discriminació directa de les escoles de música menorquines, que tenen matriculats més de 2.000 alumnes que cursen ensenyaments no reglats.

La convocatòria del Govern preveu una subvenció de 85€ per alumne i any per a les escoles de música que imparteixen el programa PREP, i de 65€ per alumne i any per a les escoles que imparteixen ensenyaments reglats. En canvi, se subvencionen amb només 30€ per alumne i any les escoles de música que imparteixen ensenyaments no reglats, que són la totalitat de les escoles de música de Menorca.

Per altra banda, la convocatòria es restringeix a les escoles de música reconegudes de titularitat pública, una circumstància que no es dona a tots els municipis de Menorca, on hi ha algunes escoles reconegudes que són gestionades per entitats culturals en conveni o amb un suport directe del seu Ajuntament, sense ser de titularitat pública. Aquestes escoles queden directament fora de l’ajuda del Govern.

Per Maria la solució passarà perquè el Govern agafi la part proporcional de les ajudes que pertoquen a Menorca i la cedeixi al Consell Insular per a que el repartiment de les judes es faci des d’aquí amb major coneixement de la situació de les escoles illenques.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00