La LlavorLa Llavor
Gastro
La Llavor

Oli ecològic per a evitar la despoblació

Moltes són les propietats del bon oli, en La Llavor en descobrim una més: s'ha convertit en un element fonamental per a fixar la població en zones rurals amenaçades per la despoblació

La llavor (24/04/2021)

La llavor (24/04/2021)

29:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1619243801367/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

José Antonio Rico, president del Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana, ha explicat que cada vegada es cultiva més oli ecològic ací. La campanya va acabar amb preus un 30% per damunt del preu de l'oli convencional. Són majors els ingressos, és major la rendibilitat i en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible és més respectuós amb el medi ambient.

Per tot això, i atés que en la Comunitat Valenciana, l'olivera és un dels arbres més freqüents i millor adaptat es dona eixe altre efecte: és una alternativa de vida i per tant permet a alguns quedar-se en les zones rurals amenaçades per la despoblació. Hi ha tantes oliveres a la Comunitat Valenciana que ací hi ha comptabilitzades 75 varietats diferents d'olives. Més que en cap altra autonomia.

En números, la campanya s'ha tancat amb preus entre 2,5 i 2,9 euros per quilo per a l'oli convencional i d'entre 3,4 i 3,8 per a l'oli ecològic. Preus superiors en un 33%. Mentrestant, la superfície dedicada al cultiu d'olivar per a oli ecològic no ha parat de créixer en els últims anys. Més de 5.600 hectàrees i una producció pròxima a les 5.000 tones. De 2015 a 2020, la superfície certificada ha augmentat un 47%, mentre que la producció ecològica ho ha fet en un 20%.

REBOST

TÀRTAR DE SALMÓ AMB MANGO I ALVOCAT. DIFÍCIL D'EXPLICAR. L'HAURÀS DE TASTAR.

Tàrtar de salmó amb alvocat i mango / Santiago Hernández

Aquest tàrtar de salmó és refrescant, suau i amb molt de rock and roll. Una recepta molt senzilla de preparar en la que tan sols hem de preparar el salmó marinat. Vos deixe ací la recepta del salmó marinat i d'eixa manera el podeu preparar en tan sols un moment.

Un món de possibilitats per a preparar aquest tàrtar. Doneu-li curs a la imaginació. No tingueu por d'experimentar. Jo vos deixe ací una proposta, però podeu fer tantes variants com se vos ocórreguen. Si vos sembla, vos ho explique.

INGREDIENTS (per a 2 persones)

1 porció de salmó marinat (200 g aprox.)

1/2 mango

1/2 alvocat

1/2 ceba morada

1 cullerada sopera de maionesa

1 cullerada xicoteta de soja

Oli d'oliva verge

Sal

Pebre

Unes gotes de vinagre de Mòdena

Adobats al gust

ELABORACIÓ

Anem allà. En primer lloc agafarem la porció de salmó marinat i el tallarem en xicotets daus. Reservem. Tallem d'igual forma l'alvocat i el mango. Recordeu que perquè no s'oxide l'alvocat, escorrerem mitja llima i li l'afegim. Tallem més finament la ceba morada (en brunoise) i barregem tots els ingredients. Amanim amb una mica d'oli d'oliva verge, un poc de sal i pebre. Li afegim unes gotes de vinagre de Mòdena i mesclem.

Ara mesclem una mica de maionesa i soja amb la qual aconseguirem una maionesa amb un toc especial i amb què decorarem el tàrtar. I per finalitzar li afegim unes cebes tendres adobades. Si vos agraden molt els adobats li'ls podeu afegir a la mescla també. Li donarà un toc més cruixent.

El resultat és fantàstic. Segur que us encantarà.

Ací teniu la recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/tartar-de-salmon-con-mango-y-aguacate-dificil-de-explicar-lo-tendras-que-probar/

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00