Sociedad
ESPECIAL SANT JORDI 2021

Sant Jordi torna al carrer

Després d'un any sense poder-se celebrar per la pandèmia, sortim al carrer aquest 23 d'abril per descobrir com s'ha adaptat la Diada de Sant Jordi, tant a Reus com a Tarragona, per poder ser una realitat i tornar a trepitjar carrer.

Parella passejant a la Rambla Nova de Tarragona / ACN

365 dies després d'aquell Sant Jordi per oblidar, la diada del llibre i la rosa, probablement el dia més bonic de l'any, torna a trepitjar carrer. Aquest divendres, 23 d'abril de 2021, hem volgut sortir dels estudis per fer un especial Soroll Camp de Tarragona i descobrir com s'ho han fet tant a Reus com a Tarragona per poder gaudir de Sant Jordi malgrat la situació sanitària actual.

Hem començat el dia al balcó del Mediterrani de Tarragona, "tocant ferro" amb Pau Ricomà, l'alcalde i també regidor de Cultura de Tarragona. Amb ell hem repassat el dispositiu especial que s'ha muntat a la Rambla Nova per poder gaudir de les parades de llibreries i floristeries. El batlle tarragoní apunta que aquest ha de ser l'inici de la tornada cultural al carrer. A la Rambla Nova també hem parlat amb Ricard Espinosa, de la llibreria La Capona, amb qui hem repassat els títols més venuts, de moment, a la capital tarragonina.

Una estona després, ja al parc de Sant Jordi de Reus, on s'ha traslladat la celebració enguany per garantir aforaments i distància de seguretat, hem conversat amb Daniel Recasens, regidor de Cultura de la ciutat. Amb ell hem repassat també com s'ha adaptat la Diada: s'han vist cues per accedir al recinte des de primera hora del matí, amb un flux constant de visitants, demostrant l'èxit de la iniciativa. També hem parlat amb l'escriptora reusenca Maria Lluïsa Amorós, que aquest Sant Jordi presenta "Els nens de la senyora Zlatin". És un dels llibres que més s'està venent a Reus, segons explica Montsant Fonts, de la Llibreria Gaudí.

El que ha tornat a triomfar és la rosa. La vermella, sense experiments, "la de tota la vida", ens expliquen des de la floristeria Trèvol.

El parc Sant Jordi agrada, i molt

Hem volgut preguntar també als visitants que han passat durant aquest matí pel parc de Sant Jordi de Reus què els hi ha semblat aquest nou espai adaptat per l'ocasió. Una nova ubicació que ha agradat molt a molts d'ells. Alguns fins i tot aposten per traslladar permanentment la festa a aquest espai de la ciutat, en detriment de la plaça del Mercadal. D'altres, valoren també positivament el parc Sant Jordi, però enyoren el caliu de la cèntrica plaça reusenca. Veurem si el debat s'allarga fins a l'any vinent. De moment, enguany, hem tornat al carrer.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00