Sociedad

Empreses en la preincubadora

Barcelona Activa acompanya desenes d'startups en les seves primeres passes, entre elles, una que comercialitza taquilles amb temperatura regulable, per recollir encàrrecs de comerç electrònic, o una web que posa en contacte famílies que busquen cangur, amb monitors de lleure

Fins ara, una vuitantena d'iniciatives han participat en aquest programa i 10 més ho estan fent ara mateix / Barcelona Activa

Barcelona Activa té en marxa la vuitena edició del programa de preincubació d'startups, un servei que acompanya, forma i assesora els impulsors d'aquestes empreses, just després de la seva creació. Fins ara, una vuitantena d'iniciatives han participat en aquest programa i 10 més ho estan fent ara mateix. En l'edició actual, els participants ja tenen productes al mercat. Per exemple, unes taquilles intel·ligents, amb temperatura regulable, per recollir encàrrecs de comerç electrònic, o una web que posa en contacte famílies que necessiten cangur amb voluntaris i monitors d'esplai, que poden donar aquest servei.

Laia Sendra, tècnica de programes per a startups de Barcelona Activa explica, que l'edició actual té dos fets diferencials. El primer, que és totalment on line, per la pandèmia. I el segon, que els 10 projectes que hi participen ja han entrat en el mercat. Sendra diu que "tenen primeres vendes que denoten una certa atracció" i afegeix que "una de les millors formes de validar una iniciativa és que hi hagi clients disposats a pagar per aquell producte o servei".

Una de les startups que participa en el programa de preincubació és www.columat.com , que ha dissenyat taquilles intel·ligents per recollir comandes fetes per telèfon o per internet. La diferència respecte a altres és que aquestes tenen una temperatura regulable d'entre -20 i 50 graus, de manera que poden mantenir en bones condicions productes congelats o menjar calent. L'Albert Bladas, un dels seus creadors, juntament amb la Georgina Coll, explica que les taquilles ja estan a 8 mercats, botigues i farmàcies. I que el seu producte redueix el cost econòmic i ambiental de l'última milla, del repartiment a domicili, i permet al comprador recollir la comanda sense preocupar-se'n de la conservació i sense tenir contacte directe amb una altra persona.

Bladas explica que, un cop l'establiment deixa la comanda en una taquilla, el client rep automàticament un codi QR amb el que podrà recollir els seus productes "quan li sigui convenient, és a dir, no cal que estigui esperant un repartidor a casa, i pot anar a buscar-los a qualsevol hora, quan surti de la feina o de la universitat". Bladas afegeix que una altra diferència respecte al click and collect que ofereixen alguns establiments "és que no has de fer cua a la botiga per recollir la comanda".

També està en pre incubació www.marsupialis.cat , un projecte que posa en contacte famílies que busquen cangur per als seus fills, amb monitors de lleure. Un dels seus creadors, Albert Saborido, diu que, com a pare, havia recorregut en algunes ocasions a monitors de lleure per tenir cura dels nens i se'n va adonar que la qualitat del servei era molt bona i que no s'estava aprofitant prou "la formació, la vocació i l'experiència d'aquestes persones".

Per això, juntament amb Ainhoa Cabezas, va crear aquesta pàgina web que ofereix contactes de monitors de lleure a famílies que busquen cangur, professors de reforç o activitats extraescolars per als seus fills. Ara que s'acosta l'estiu, també organitzen casals temàtics. Marsupialis es va posar en funcionament al setembre de l'any passat i, segons Saborido, malgrat les dificultats de la pandèmia, cada mes hi ha 300 famílies que aconsegueixen un servei a través de la seva pàgina web.

El nombre de serveis sol·licitats a través d'aquest Market Place s'ha incrementat des de Setmana Santa. Les famílies poden escollir el perfil de monitors i voluntaris que més s'ajusta al que estan buscant i per aconseguir el contacte de 3 d'elles han de pagar 45€.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00