Sociedad

El centre de salut de Ferreries amplia una hora l'activitat dels metges de famílila

El canvi permetrà l'equip de professionals poder dedicar-se a la coordinació interna, abordar plans de millorar i fer formació

Centre de salut de Ferreries / Google

Mahón

A partir del proper dilluns, 3 de maig, el centre de salut Ferreries canviarà el seu horari d’obertura de 8 a 20 hores com a conseqüència d’un pla de millora que pretén reorganitzar les hores de feina dels professionals, en benefici dels pacients.

Aquest canvi implica que s’ampliarà una hora l’agenda per a consultes programades de metges de família i infermeres i que l’equip de professionals disposarà de temps per poder dedicar-se a les tasques de coordinació, anàlisis de casos clínics de pacients, abordar plans de millora, fer programes de salut comunitària i fer formació, amb l’objectiu de millorar la qualitat assistencial.

Fins ara, l’agenda de cites programades del dilluns al divendres acaba a les 18.30 h i fins a les 22 hores el centre està obert per atendre les urgències. A partir del mes de maig, l’activitat programada s’ampliarà fins a les 19.30 h i hi haurà mitja hora més per a l’atenció urgent. Açò implica millorar el temps per poder tenir cita amb els metges de família o les infermeres en detriment de dues hores (de 20 a 22 hores) de tenir les portes obertes per a urgències, una franja horària on l’activitat és mínima, segons explica el doctor Txema Coll, director d’Atenció Primària.

Des de principi d’any fins avui, només 16 pacients han acudit al centre de salut de les 20 a les 22 h; i durant tot el 2020 van ser 62 persones. Més enllà d’aquest temps de pandèmia per la COVID-19, les estadístiques d’activitat dels anys anteriors són molt similars: 76 usuaris durant tot el 2019 i 102, durant el 2018. En tots els casos, han estat patologies lleus i demorables, segons el doctor Coll.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00