Sociedad

Dos anys de presó per abusar sexualment d'un jove de 14 anys a Maó

Fiscalia i defensa van pactar la pena després d'apreciar-se una sèrie d'atenuants

Condemna pactada per l'acusat d'abusar sexualment d'un adolescent de 14 anys a Maó. / ARXIU EUROPA PRESS

Mahón

La secció segona de l'Audiència de Palma ha condemnat a dos anys de presó un home per abús sexual després de mantenir relacions amb un menor d'edat a Maó el 2017 quan l'adolescent tenia només 14 anys d'edat. Així ho han acordat tant el fiscal com l'advocat de l'acusat a causa d'una sèrie de circumstàncies atenuants.

Es constata que les relacions van ser de mutu acord i que l'ara condemnat mai va preguntar l'edat a l'adolescent. Tots dos van concertar una cita a través d'una aplicació de cites i el jove va acudir a el domicili de l'acusat. Aquest va afirmar que no va qüestionar l'edat de el jove pel fet que l'app en la qual es van conèixer era per a adults.

L'acord judicial imposa a l'acusat una pena de dos anys de presó que queda en suspens per un període de quatre anys sempre que no cometi cap altre delicte. També se li condemna a cinc anys de llibertat vigilada. No podrà acostar-se a 100 metres o contactar amb el jove durant tres anys. Li indemnitzarà amb 2.000 euros i haurà de participar en un curs d'educació sexual. Al principi l'acusació demanava tres anys de presó.

El fiscal també ha tingut en compte que l'acusat va col·laborar plenament amb la investigació i que es va sentir molt abatut a l'saber l'edat real de el jove. Facilito voluntàriament un registre al seu domicili per la qual cosa es va tenir en consideració els atenuants de confessió i reparació de el dany.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00