Domingo, 16 de Mayo de 2021

Otras localidades

Es multipliquen els tràmits online

En només un trimestre, els ciutadans hem fet més tràmits administratius online amb la Generalitat que en tot l'any 2017. I això sense comptar la preinscripció escolar o les gestions sanitàries a través de 'La meva salut'

En el que portem d’any 2021 s’han fet de forma digital gairebé 876.000 tràmits

En el que portem d’any 2021 s’han fet de forma digital gairebé 876.000 tràmits / PxHere

Les estadístiques creixen pràcticament en vertical. En el que portem d’any 2021 s’han fet de forma digital gairebé 876.000 tràmits, com ara demanar un certificat d’eficiència energètica o comunicar a trànsit qui conduïa un cotxe que ha estat multat. Una xifra que suposa gairebé la meitat de totes les que es van fer l’any 2020, en que es van superar els dos milions de tràmits virtuals.

La directora general d'administració digital, Esther Manzano diu que la bona noticia és que ha quedat demostrat que si es posa fàcil, els ciutadans responen. “Fins ara la pròpia administració ens hem frenat” pensant que els ciutadans tindrien moltes dificultats però ha quedat demostrat que “no és així” i que es poden habilitar solucions per resoldre la bretxa digital, com ara habilitar serveis d’acompanyament en les oficines d’atenció al ciutadà o telefònics.

Molts d'aquests tràmits com ara la sol·licitud d'ajuts especials per la COVID per als autònoms o els treballadors en ERTO s'ha concentrat en pocs dies, provocant caigudes puntuals dels sistemes i accelerant també la implantació de solucions com ara el gestor de cues. Manzano creu que tot plegat ha evidenciat la necessitat d’invertir més. “Necessitem més inversió, perquè si no, no tindrem autopistes de l’administració digital. Tindrem petites carreteres per les quals és molt difícil circular. Al final el paral·lelisme és aquest”.

El govern va aprovar el passat més d’agost el nou decret d’Administració digital que busca facilitar la relació entre els ciutadans i l’administració, simplificar els tràmits o eliminar la necessitat que els ciutadans aportin documentació que l’administració ja té.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?