Sociedad
Incendios forestales

Menorca es troba ja en alerta màxima per focs forestals

La base de S'Arangí disposarà d'energia de fonts renovables i a l'aeròdrom de Sant Lluís s'han instal·lat dos dipòsits de 100 tones d'aigua cadascun

A Menorca hi ha una cinquantena d'efectius de l'IBANAT per combatre els focs forestals. / CAIB.

Mahón

Menorca ja te activats els 50 efectius de la lluita contra incendis forestals de l’IBANAT. Des del dia 1 de maig i fins el 15 d’octubre l’illa estarà en alerta màxima. Així ho ha anunciat el conseller de Territori i Medi Ambient del Govern balear, Miquel Mir qui ha avista que enguany és especialment complicat per qüestions meteorològiques.

Mir ha destacat que l’inici de campanya a Menorca, igual que a Mallorca, ve marcat per la situació de manca de precipitacions, el que fa que s’hagi tengut un inici desfavorable. «La manca de pluges, juntament amb unes temperatures altes, fan que la vegetació sigui més procliu a cremar», ha explicat. «La precaució és essencial en totes les campanyes, però en aquesta demanam especial cura i aplicar mesures preventives i d’autoprotecció per disminuir al màxim les possibilitats d’incendi», ha insistit el conseller.

Aquests 50 efectius inclouen unitats terrestres i helitransportades. A més, Mir ha deixat clar que el servei de l’IBANAT és interinsular per la qual cosa, si fos necessari, els recursos d’una illa es podrien traslladar a una altra ràpidament.

De cara a la campanya de 2021 hi ha novetats pel que fa a les infraestructures de Menorca, tant pel que fa a l’energia de la base de S’Arangí com a l’aeròdrom de Sant Lluís. Joan Ramon Villalonga és el gerent de l’IBANAT. A la base des Mercadal s'han instal·lat panells solars per subministrar electricitat. A l'Aeròdrom de Sant Lluís s'han instal·lat dos dipòsits de 100 tones cadascun d'aigua per combatre el foc.

Des de l’IBANAT es demana molta cura a la gent perquè la sequera al camp i les restes d’arbres caiguts de l’esclafit de 2019 suposen una barreja molt perillosa perquè genera una gran quantitat de combustible que es pot incendiar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00