Viernes, 18 de Junio de 2021

Otras localidades

L'Hospital Verge del Toro acollirà 360 pacients de llarga estada anualment

Les obres de rehabilitació de l'edifici encaren la segona fase, que suposarà una inversió d'uns 15 milions d'euros

Imatge de l'Hospital Verge del Toro

Imatge de l'Hospital Verge del Toro / Caib

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat aquest divendres les obres de consolidació i rehabilitació de l’Hospital Verge del Toro de Menorca, que encaren la segona fase del projecte després que el passat desembre finalitzessin les tasques de la façana i l’estructura de l’edifici. Durant la visita, que la presidenta ha fet acompanyada de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, s’han donat a conèixer les característiques del projecte de la segona fase.

Es tracta d'un projecte clau per poder recuperar aquest antic immoble i tornar-lo a posar al servei de la societat menorquina per atendre-hi les necessitats assistencials dels pacients crònics i de les persones cuidadores. Es calcula que el centre donarà assistència a una mitjana de 360 pacients de llarga estada cada any.

La presidenta ha valorat després de la visita la importància de la recuperació de l'hospital, un espai “amb una significació emotiva” per a moltes de les persones de l'illa i ha recordat que el projecte de rehabilitació per convertir les instal·lacions en un centre d'atenció a pacients amb malalties cròniques “va lligat a tot un Pla de Cronicitat de la passada legislatura que té com a conseqüència tenir les infraestructures adequades per a una població que envelleix i que ho ha de poder fer amb qualitat i cures adequades”.

Aquesta segona fase de la rehabilitació tendrà un cost aproximat de 15 milions d'euros i implica les reformes interiors previstes en el pla funcional d’usos. En aquest sentit el Consell de Govern va aprovar el passat mes de febrer la declaració d’interès autonòmic d’aquestes obres. El projecte destaca pel seu plantejament sobre la contribució terapèutica dels antics jardins de Bellavista en el tractament de les malalties cròniques i o la rehabilitació i recuperació dels seus usuaris.

La reforma, que preveu la conservació tant de l'escala original com de l'entrada principal, inclourà una zona d'aparcament exterior; a les plantes primera, segona, tercera i quarta hi haurà 60 habitacions entre individuals i dobles i a la cinquena l’àrea administrativa i de treball dels facultatius. Està previst que les obres comencin a finals d’any.

 

 

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?