Sociedad
Cultura

Polèmica a la designació de Fina Salord com a Premi Maria Lluïsa Serra 2021

PP i Ciudadanos s'han abstingut a la votació per considerar-la "gens estètica" en guardonar a la germana de la vicepresidenta del Consell de Menorca

PP i Ciudadanos no consideren adient que s'hagi lliurat el premi ara a na Fina Salord. / Cadena SER

El Ple del Consell ha aprovat que la filòloga Fina Salord sigui la nova Taula d’Or-Premi Maria Lluïsa Serra. Però, per primer cop des que es va instituir el guardó, l’elecció no ha estat unànime. PP i Ciudadanos s’han abstingut.

Sense entrar en els mèrits de l’ex coordinadora científica de l’IME, els partits de la dreta han afirmat que no és estètic donar un premi així a una persona que és parent directe d’un membre de l’equip de govern. Cal recordar que Fina salord és al germana de la vicepresidenta Maite Salord.

El conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, ha criticat durament que es negui el vot favorable a algú que ha fet tant per la cultura de Menorca. Maria ha posat com exemples que Salord ha dut a Joan Ramis al lloc de la història que li correspon com a pensador i escriptor del segle XVIII o la tasca de recerca al voltant d’Albert Camus que ha permès dur a l’illa les trobades literàries i que aquesta entitat recolzés la candidatura de Salord.

La vicepresidenta Maite Salord, germana de Fina Salord ja havia optat abans del ple per no intervenir a la votació tot i que el reglament no li ho exigia. Però no s’ha estat de criticar, molt afectada, la situació generada. Ha afirmat que quan va accedir a la política es va prometre que ningú del seu entorn es beneficiaria del seu càrrec i per això ha trobat molt injust que algú del seu voltant es vegi perjudicat tot i els innegables mèrits assolits.

Cal recordar que Fina Salord va ser proposada pel premi per l’Ajuntament de Ciutadella i la iniciativa va ser recolzada per nombroses entitats culturals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00