Viernes, 24 de Septiembre de 2021

Otras localidades

La prostitució ha buscat sortida a les carreteres, pisos i en el cibersexe

El tancament dels clubs ha abocat les noies a treballar més ocultes en pisos, a arriscar-se a la carretera o a buscar alternatives com el sexe per Internet

Les dones que exerceixen aquesta activitat, explotades o lliures, han notat un descens de clients per la pandèmia

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

 

L'Anita és una noia búlgara de 35 anys que s'ha vist obligada a exercir la prostitució a la carretera en l'últim any després del tancament dels clubs arran de la pandèmia. Treballa a peu de la Nacional 2 a Pontós, a l'Alt Empordà, amb la seva germana, de només 20 anys. Assegura que tenen molt pocs clients i que guanya uns 80 euros cada dia. La meitat els destina a pagar l'hostal on dorm, el taxi i el tabac. "Nada mi amor, no hi ha diners, amb la Covid no hi ha gent i guanyem molt pocs diners", explica amb un castellà molt bàsic. Fins fa un any exercia la prostitució en un club de l'Alt Empordà. "Allà almenys em podia rentar i era millor. Aquí a la carretera tot és molt difícil", explica.

L'Anita ha passat tota la tardor, hivern i ara primavera asseguda un cubell de pintura girat al revés esperant que s'aturessin clients al trencall que hi ha a prop de Pontós (Alt Empordà). "En tenia alguns de fixes, sobretot francesos, però durant aquests mesos no han aparegut". Es passa 5 hores de mitjana cada dia a la intempèrie buscant fer diners. Arriba en taxi a les 10 del matí i marxa a les 3 de la tarda cap a l'hostal de Figueres, on viu amb la seva germana petita Melissa. Fa uns mesos la va convèncer per què l'acompanyés fins a Catalunya per treballar juntes a la Nacional 2. La germana seu una mica més apartada. No entén l'idioma i es mostra molt tímida. Cobren entre 20 i 30 euros per cada servei i en prou feines aconsegueixen 100 euros al dia.

Aquesta noia, que exerceix la prostitució des de fa una dècada, té una filla de 3 anys a Bulgària. Allà també hi viu el seu marit "que sap de què treballa", explica i els seus pares, que no tenen feina. La seva mare, a més, pateix del cor. Nega rotundament que tingui un proxeneta que la controli. Ella i ara la seva germana sustenten la família, diu. Abans de l'arribada de la Melissa, compartia el mateix punt d'espera a la carretera amb una altra noia però la competència era massa dura entre elles. "S'acostava als meus clients i els deia amb veu carinyosa; hola què tal? i això no era bo per mi perquè llavors els homes s'interessaven per ella i jo els perdia", descriu amb sinceritat aquesta dona menuda, que porta un tatuatge escrit en àrab al pit i una papallona.

A la Nacional 2 des de Figueres i fins Girona hi ha 6 dones que exerceixen la prostitució a peu de carretera i que cada dia busquen clients entre els milers de conductors que passen pel seu davant i que en molts casos ja ni les veuen. "Intenta marxar ràpid perquè no vull que algun conegut li digui al meu marit que estic parlant amb tu en comptes de treballar", explica una altra de les noies, una veterana, a tocar de Bàscara. Ella també exercia la prostitució en un club i en l'últim any s'ha hagut de posar a la carretera. Té un matalàs llardós amagat en una zona boscosa i un llençol per tapar-se per fer els serveis. Les condicions a la carretera són deplorables. "En el club almenys els podia fer dutxar abans i jo també em podia rentar. Aquí només tinc tovalloletes i una mica d'aigua en una ampolla", explica.

Com aquestes dues dones, el tancament dels prostíbuls durant l'últim any ha abocat desenes de noies a exercir a les carreteres i també ocultes en pisos o a fer sessions de cibersexe, segons explica la Policia Nacional. Els agents reconeixen que la persecució de l'explotació sexual s'ha complicat però que han seguit fent inspeccions i en alguns locals han trobat clients que es feien passar, per exemple, per repartidors de menjar. El tancament dels clubs es va fer per evitar contagis però les noies han hagut de seguir mantenint contactes sexuals en qualsevol lloc, a la carretera o al carrer la higiene no existeix. "Pots demanar que el client es posi gel però ningú es farà una PCR per mantenir aquestes relacions on el que es busca, a més, és el contacte", explica l'Inspector de la Policia Nacional, interlocutor territorial per al tràfic d'èssers humans, Roberto Molina.

Malgrat la pandèmia, les noies han hagut de seguir treballant per sobreviure però de vegades també explotades per proxenetes que han volgut seguir guanyant molts diners. Per això, amb els prostíbuls tancats, han continuat exercint aquesta activitat en pisos i la Policia Nacional ha detectat un increment d'anuncis. "A nosaltres ens ha dificultat la persecució de l'explotació sexual tot i que hem seguit fent inspeccions també en pisos dels quals hem detectat molta més publicitat, també en els fòrums que fan servir els clients". Una altra de les modalitats que han detectat els investigadors de la UCRIF és que les noies estan fent més cibersexe. "No és pornografia sinó sexe en directe a través d'una webcam ja sigui per skype o alguna altra plataforma online. Demanen el pagament per avançat amb targeta o per paypal i després es posen davant la càmera i mantenen sexe virtual amb el client", relata Molina.

Algunes de les noies també han marxat als seus països d'origen, segons la Policia, a l'espera que es reactivi l'economia i també els prostíbuls.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?