Viernes, 18 de Junio de 2021

Otras localidades

Un 40% de la gent gran atesa per la Fundació Support de Girona ha patit abusos o espolis

L'entitat reclama a l'administració recursos per detectar aquests casos el més aviat possible, per exemple, amb la col·laboració de metges o dels serveis socials

Josep Maria Solé i Pere Cornellà durant la roda de premsa

Josep Maria Solé i Pere Cornellà durant la roda de premsa / Fundació Support

La nova llei sobre capacitat jurídica de les persones amb discapacitat, que suprimeix la tutela, suposa un gran repte per a les entitats com Support per evitar que tingui efectes negatius.

Per això, la fundació demana recursos a l’administració perquè aquests drets que guanyaran les persones amb discapacitat no suposin un risc per a ells. Alguns d’aquests casos, segons el director de l’entitat Josep Maria Solé, són els abusos i l’espoli de diners que han detectat en quatre de cada 10 persones grans.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

La fundació rep cada setmana de mitjana quatre casos nous. Solé adverteix que la majoria són persones pobres, que no es poden cobrir elles mateixes les necessitats bàsiques.

També han augmentat els casos de més complexitat, com joves d’entre 18 i 25 anys amb discapacitat psicosocial, consum de tòxics i comportaments agressius.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?